Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Education Exams (Educ Soc Sci) – Page 6

#101. The Article which deals with 'Education for All
A Article 44
B Article 43
C Article 45
D Article 42
Answer: Article 45
#102. City where the novel El Filibusterismo was published
A Kowloon
B Hamburg
C Belin
D Ghent
Answer: Ghent
#103. A satirical anti-friar novelette written by Graciano Lopez Jaena
A Diaryong Tagalog
B Fray Butod
C La Indolencia de los Filipinos
D Su Palan de Estudio
Answer: Fray Butod
#104. Spanish Governor who SIGNED the death sentence of Jose Rizal?
A Gen. Polavieja
B Gen. Despujol
C Gen. McArthur
D Gen. De Sande
Answer: Gen. Polavieja
#105. Who is known as the Father of Economics?
A Malthus
B Adam Smith
C John Marshall
D Karl Marx
Answer: Adam Smith
#106. 'Khajuraho' temple was built by
A Prathiharas
B Rajputs
C Chauhans
D Sandelas
Answer: Rajputs
#107. Spanish Governor who ordered the DEPORTATION of Jose rizal to Dapitan is
A Gen. De Sande
B Gen. Polavieja
C Gen. Despujol
D Gen. McArthur
Answer: Gen. Polavieja
#108. Date of proclamation of the first Philippines Republic
A July 4, 1946
B June 12, 1894
C June 4, 1894
D July 12, 1946
Answer: June 12, 1894
#109. The basic features of Economics are
A Production, Labor, Consumption
B Production, Distribution, Income
C Production, Distribution, Consumption
D Production, Labor, Income
Answer: Production, Distribution, Consumption
#110. The King who invaded India many a times to capture Punjab before the third Battle of Panipet
A Mohamud Ghori
B Ahamed Shah Abdali
C Auranzeb
D Gazani Mohamud
Answer: Ahamed Shah Abdali
#111. The Atmospheric layer responsible for weather changes
A Ionosphere
B Troposphere
C Stratosphere
D Exosphere
Answer: Troposphere
#112. Event which mark the fall of the first Philippine Republic
A Deaths of Jose Rizal
B Capture of Aguinaldo
C Pedro Bravo de Acuña appointed Governor-General
D Cadiz Constitution is rejected by the conservative government and Filipino representation in the Spanish Cortes is abolished.
Answer: Capture of Aguinaldo
#113. What island was Napoleon born on?
A Elba
B Corsica
C Saint Helena
D Outer Hebrides
Answer: Corsica
#114. Who commanded the Prussian forces at Waterloo?
A Gebhard Blucher
B Mr Wilson
C Frederick William III
D The Duke of Wellington
Answer: Gebhard Blucher
#115. Iconography was introduced by
A Cholas
B Pallavas
C Later Cholas
D Later Pallavas
Answer: Later Cholas
#116. The Father of History
A Herodutos
B Lyxes
C Cyrus
D Halikarnassos
Answer: Herodutos
#117. The first American newspaper to be published in the Philipines
A The Baltimore Sun
B Newsday
C Bounding Billow
D The Liberator
Answer: Bounding Billow
#118. The right to property is–
A A fundamental right
B A legal right
C A citizen's right
D All of these
Answer: A legal right
#119. A teacher has to be adapt at _____________
A Learning
B Playing multiple roles
C Acting
D Communication
Answer: Communication
#120. The Fundamental Rights in India are designed to _________________
A ensure that all Indians can lead their lives in peace and harmony as citizens of India
B protect liberty
C protect freedom
D Ensure rights of human beings
Answer: ensure that all Indians can lead their lives in peace and harmony as citizens of India
Help your batchmates find the official result
Messenger