Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Education Exams (Educ Tle) – Page 11

#201. Which is a box with a blank cover is inserted in one or more runs of raceway to facilitate pulling of the conductors?
A Pull box
B Junction box
C Terminal box
D Blank box
Answer: Pull box
#202. Which is a box with a blank cover for joining runs of conduits and providing space for connection and branching of enclosed conductors?
A Junction box
B Blank box
C Terminal box
D Pull box
Answer: Junction box
#203. The minimum size of wire used in electrical wiring is the no.14 AWG. Under the SI standard, what is the diameter of this wire?
A 1.6 mm
B 1.2 mm
C 1.5 mm
D 2.0 mm
Answer: 1.6 mm
#204. A thin-walled steel raceway of circularwith a corrosion-resistant coating for protection of wires or cable is ________
A electrical metallic tubing
B metal moulding
C flexible metal pipe
D rigid metal conduit
Answer: electrical metallic tubing
#205. Armored cable is commercially known as ________.
A BX cable
B flat cable
C metallic cable
D duplex cable
Answer: BX cable
#206. Which type of cable is fabricated assembly of insulated conductors enclosed in a flexible metal sheath?
A Armored cable
B Underground cable
C Flat cable
D Flexible cable
Answer: Armored cable
#207. Flat cable assembly shall be installed for ________.
I. concealed work only
II. exposed work only
A I only
B II only
C both
D Not Possible
Answer: II only
#208. An assembly of two pieces of insulating material provided with grooves for holding one or more conductors at a definite spacing from the surface wired over and from each other, and with holes for fastening in position is called:
A cleat
B spool insulator
C strain insulator
D split knob
Answer: cleat
#209. Which is a wiring method that uses knobs, tubes, and flexible non-metallic tubing for the protection and support of single insulated conductors concealed in hollow spaces of walls and ceilings of buildings?
A Open wiring with knob and tubes
B Open wiring on insulators
C Concealed knob and tube wiring
D Knob and tube wiring
Answer: Concealed knob and tube wiring
#210. Which term refers to that switch or outlet body that is embedded or hidden in the wall?
A Open type
B Concealed type
C Flush type
D Surface type
Answer: Flush type
#211. The use of surface non-metallic raceway is not permitted in all the following, EXCEPT:
A where voltage is over 300 V
B where subject to severe physical damage
C dry locations
D where concealed
Answer: dry locations
#212. When the entire switch or outlet body is visible and extends beyond the wall surface, the device is said to be ________.
A Flush type
B Wall type
C Open type
D Surface type
Answer: Surface type
#213. Which term is used when two conductors are embedded in one solid mass of rubber insulation?
A duplex
B stranded
C three in one
D two in one
Answer: duplex
#214. What type of socket is used for outdoor or wet location in wiring installation?
A Waterproof socket
B Weatherproof socket
C Outdoor socket
D Special purpose socket
Answer: Weatherproof socket
#215. What is the smallest size of wire permitted by the Code to be used in wiring installation?
A 2.0 mm
B 3.5 mm squared
C 2.0 mm squared
D 1.25 mm squared
Answer: 2.0 mm squared
#216. Which one of the following uses is permitted by the Code to be used for surface non-metallic raceway?
A where voltage is over 300 V
B where subject to severe physical damage
C dry locations
D where concealed
Answer: dry locations
#217. Service entrance using copper conductors shall have sufficient capacity and shall not be smaller than ________.
A 8.0 mm squared
B 14 mm squared
C 3.5 mm sq
D 5.5 mm squared
Answer: 8.0 mm squared
#218. If two identical lamps give normal light when connected in parallel in a 230v line are reconnected in series in the same line, the bulb will ________.
A give more light
B give less light
C blows out
D not light
Answer: give less light
#219. When flexible metal conduit is installed as a fixed raceway, it shall be secured within ________ on each side of every outlet box.
A 150 mm
B 250 mm
C 100 mm
D 300 mm
Answer: 300 mm
#220. A short circuit can be detected by using ________.
A an ammeter
B a megger
C an oscilloscope
D an ohmmeter
Answer: an ohmmeter
Help your batchmates find the official result
Messenger