Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Set 2 of 3
← Previous
Next →
Education Math Exams (Math Terms) – Page 2
#21. It is a fraction where the numerator, denominator, or both contain a fraction
A
Improper Fraction
B
Mixed Fraction
C
Complex fraction
D
Fraction of a Fraction
Show Answer
Answer:
Complex fraction
#22. Termed as exactly the same. Identical in regard to size and shape.
A
Equal
B
Exactly Equal
C
Congruent
D
similar
Show Answer
Answer:
Congruent
#23. A set of two number lines that run perpendicular to one another
A
Axis
B
Graps
C
coordinate graph
D
Number Line
Show Answer
Answer:
coordinate graph
#24. A solid with six faces, with the faces being equal squares and the edges being equal.
A
cube
B
polyhedron
C
parallelepiped
D
square
Show Answer
Answer:
cube
#25. A number that when multiplied by itself trice gives the original number.
A
cube root
B
square root
C
roots
D
None of the above
Show Answer
Answer:
cube root
#26. A fraction where the denominator is a power of ten.
A
fraction
B
Decimal fraction
C
Regular Fraction
D
tenths fraction
Show Answer
Answer:
Decimal fraction
#27. The numbers that include natural numbers and zero. Not a fraction or decimal.
A
Real numbers
B
Integers
C
Counting Numbers
D
Whole Numbers
Show Answer
Answer:
Whole Numbers
#28. A counting number, zero, or the negative of a counting number. No fractions or decimals
A
Natural numbers
B
Complex Numbers
C
Integer
D
Real numbers
Show Answer
Answer:
Integer
#29. Any number that contains a decimal point
A
Numbers
B
Real Numbers
C
Decimal Number
D
Decimal Fraction
Show Answer
Answer:
Decimal Number
#30. Numbers that cannot be expressed as a fraction
A
irrational Numbers
B
Complex numbers
C
Perfect numbers
D
Card numbers
Show Answer
Answer:
irrational Numbers
#31. Numbers that are greater than 0.
A
Positive Numbers
B
Negative Numbers
C
Infinity
D
Decimal Numbers
Show Answer
Answer:
Positive Numbers
#32. An integer that is divisible by 2.
A
Even
B
Odd
C
Twos
D
Dual numbers
Show Answer
Answer:
Even
#33. An integer that is NOT divisible by 2.
A
Even
B
Odd
C
Twos
D
Dual numbers
Show Answer
Answer:
Odd
#34. The numerical value that a digit has by virtue of its position in a number.
A
positional value
B
place value
C
amount value
D
thousand
Show Answer
Answer:
place value
#35. x and y are ___________ if x ≠ y
A
unique
B
not similar
C
distinct
D
different
Show Answer
Answer:
distinct
#36. A number that does not change
A
Number system
B
Coefficient
C
Fixed number
D
Constant
Show Answer
Answer:
Constant
#37. A line segment that contains the center and has its endpoints on the circle
A
secant
B
Segment of a circle
C
radius
D
Diameter
Show Answer
Answer:
Diameter
#38. Refers to the number of times a number is multiplied by itself
A
Multiplicative inverse
B
Multiplication
C
exponent
D
Multiplier
Show Answer
Answer:
exponent
#39. The angle between a side of a rectilinear figure and an adjacent side extended outward.
A
Extended angle
B
Adjacent angle
C
Straight Angle
D
Exterior angle
Show Answer
Answer:
Exterior angle
#40. A number or quantity that when multiplied with another produces a given number or expression.
A
factor
B
quotient
C
multiplier
D
binomial
Show Answer
Answer:
factor
Previous
Next
Set 2 of 3
← Previous
Next →
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link
Continue studying
Keep reviewing
Choose your next study resource.
Practice Tests
→
Latest Reviewers
→
Exam Coverage
→
PDF Files
→
Exam Results
→