Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Set 3 of 3
← Previous
Education Math Exams (Math Terms) – Page 3
#41. A symbol which expresses part of a whole
A
percent
B
percentage
C
Fraction
D
part
Show Answer
Answer:
Fraction
#42. The largest factor that is common to two or more numbers.
A
Smallest Common Factor
B
Least Common Factor
C
Greatest common factor
D
Largest Common Factor
Show Answer
Answer:
Greatest common factor
#43. The longest side of a right triangle, opposite the right angle.
A
Right Side
B
Base
C
Altitude
D
Hypotenuse
Show Answer
Answer:
Hypotenuse
#44. The square root of a negative number.
A
negative 1
B
Imaginary number
C
irrational
D
complex number
Show Answer
Answer:
Imaginary number
#45. A fraction in which the numerator is larger than the denominator
A
proper fraction
B
improper fraction
C
mixed fraction
D
Decimal Fraction
Show Answer
Answer:
improper fraction
#46. Angles formed inside the shape or inside two parallel lines
A
Common angles
B
Consecutive angles
C
Interior angles
D
Inside angles
Show Answer
Answer:
Interior angles
#47. A triangle with two equal sides and two equal angles across from them.
A
Equilateral Triangle
B
Obtuse triangle
C
Isosceles triangle
D
Scalene Triangle
Show Answer
Answer:
Isosceles triangle
#48. The smallest multiple that is common to two or more numbers.
A
smallest common multiple
B
least common multiple
C
smallest common denominator
D
least common denominator
Show Answer
Answer:
least common multiple
#49. An equation where the solution set forms a straight line when it is plotted on a coordinate graph.
A
Cartesian equation
B
Quadratic Equation
C
Linear equation
D
Coordinate equation
Show Answer
Answer:
Linear equation
#50. Concerned with the calculation of instantaneous rates of change and the summation of infinitely many small factors to determine some whole.
A
Calculus
B
Differential Calculus
C
Integral Caculus
D
Infinitesimal
Show Answer
Answer:
Calculus
#51. A branch of mathematics devoted to the study of the natural numbers and the integers
A
number theory
B
arithmetic
C
algebra
D
topology
Show Answer
Answer:
number theory
#52. It is the mathematical study of the properties that are preserved through deformations, twistings, and stretchings of objects.
A
topology
B
modern geometry
C
abstract algebra
D
hyperbolic geometry
Show Answer
Answer:
topology
#53. He founded abstract algebra and group theory
A
Galois
B
Gauss
C
Fermat
D
Euler
Show Answer
Answer:
Galois
#54. An English mathematician notable for changing the original logarithms invented by John Napier into common logarithm.
A
Leonhard Euler
B
Marquis de Condorcet
C
Henry Brigss
D
Rene Descartes
Show Answer
Answer:
Henry Brigss
Previous
Set 3 of 3
← Previous
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link
Continue studying
Keep reviewing
Choose your next study resource.
Practice Tests
→
Latest Reviewers
→
Exam Coverage
→
PDF Files
→
Exam Results
→