Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Community) – Page 1

#1. Nurse Betty is assigned to the following clients. The client that the nurse would see first after endorsement?
A A 34 year-old post operative appendectomy client of five hours who is complaining of pain.
B A 63 year-old post operative’s abdominal hysterectomy client of three days whose incisional dressing is saturated with serosanguinous fluid.
C A 44 year-old myocardial infarction (MI) client who is complaining of nausea.
D A 26 year-old client admitted for dehydration whose intravenous (IV) has infiltrated.
Answer: A 44 year-old myocardial infarction (MI) client who is complaining of nausea.
#2. The nurse In-charge in labor and delivery unit administered a dose of terbutaline to a client without checking the client’s pulse. The standard that would be used to determine if the nurse was negligent is:
A The action of a clinical nurse specialist who is recognized expert in the field.
B The statement in the drug literature about administration of terbutaline.
C The actions of a reasonably prudent nurse with similar education and experience.
D The physician’s orders.
Answer: The actions of a reasonably prudent nurse with similar education and experience.
#3. Nurse Trish is caring for a female client with a history of GI bleeding, sickle cell disease, and a platelet count of 22,000/?l. The female client is dehydrated and receiving dextrose 5% in half-normal saline solution at 150 ml/hr. The client complains of severe bone pain and is scheduled to receive a dose of morphine sulfate. In administering the medication, Nurse Trish should avoid which route?
A I.V
B Oral
C I.M
D S.C
Answer: I.M
#4. Dr. Garcia writes the following order for the client who has been recently admitted “Digoxin .125 mg P.O. once daily.” To prevent a dosage error, how should the nurse document this order onto the medication administration record?
A Digoxin 0.125 mg P.O. once daily
B Digoxin .125 mg P.O. once daily
C Digoxin 0.1250 mg P.O. once daily
D Digoxin .1250 mg P.O. once daily
Answer: Digoxin 0.125 mg P.O. once daily
#5. A newly admitted female client was diagnosed with deep vein thrombosis. Which nursing diagnosis should receive the highest priority?
A Ineffective peripheral tissue perfusion related to venous congestion.
B Impaired gas exchange related to increased blood flow.
C Excess fluid volume related to peripheral vascular disease.
D Risk for injury related to edema.
Answer: Ineffective peripheral tissue perfusion related to venous congestion.
#6. Nurse Gail places a client in a four-point restraint following orders from the physician. The client care plan should include __________.
A Assess temperature frequently.
B Socialize with other patients once a shift.
C Provide diversional activities.
D Check circulation every 15-30 minutes.
Answer: Check circulation every 15-30 minutes.
#7. A male client who has severe burns is receiving H2 receptor antagonist therapy. The nurse In-charge knows the purpose of this therapy is to:
A Enhance gas exchange
B Facilitate protein synthesis.
C Prevent stress ulcer
D Block prostaglandin synthesis
Answer: Prevent stress ulcer
#8. The doctor orders hourly urine output measurement for a postoperative male client. The nurse Trish records the following amounts of output for 2 consecutive hours: 8 a.m.: 50 ml; 9 a.m.: 60 ml. Based on these amounts, which action should the nurse take?
A Increase the I.V. fluid infusion rate
B Irrigate the indwelling urinary catheter
C Continue to monitor and record hourly urine output
D Notify the physician
Answer: Continue to monitor and record hourly urine output
#9. Tony, a basketball player twist his right ankle while playing on the court and seeks care for ankle pain and swelling. After the nurse applies ice to the ankle for 30 minutes, which statement by Tony suggests that ice application has been effective?
A My ankle looks less swollen now
B I need something stronger for pain relief
C My ankle appears redder now
D My ankle feels warm
Answer: My ankle feels warm
#10. The physician prescribes a loop diuretic for a client. When administering this drug, the nurse anticipates that the client may develop which electrolyte imbalance?
A Hypokalemia
B Hyperkalemia
C Hypernatremia
D Hypervolemia
Answer: Hyperkalemia
#11. She finds out that some managers have benevolent-authoritative style of management. Which of the following behaviors will she exhibit most likely?
A Communicates downward to staffs.
B Gives economic and ego awards.
C Have condescending trust and confidence in their subordinates.
D Allows decision making among subordinates.
Answer: Have condescending trust and confidence in their subordinates.
#12. Nurse Amy is aware that the following is true about functional nursing.
A Concentrates on tasks and activities.
B Emphasize the use of group collaboration.
C Provides continuous, coordinated and comprehensive nursing services.
D One-to-one nurse patient ratio.
Answer: Provides continuous, coordinated and comprehensive nursing services.
#13. Which type of medication order might read "Vitamin K 10 mg I.M. daily × 3 days"?
A Stat order
B Standard written order
C Standing order
D Single order
Answer: Standard written order
#14. A female client with a fecal impaction frequently exhibits which clinical manifestation?
A Loss of urge to defecate
B Increased appetite
C Liquid or semi-liquid stools
D Hard, brown, formed stools
Answer: Liquid or semi-liquid stools
#15. Nurse Linda prepares to perform an otoscopic examination on a female client. For proper visualization, the nurse should position the client’s ear by:
A Pulling the lobule down and back
B Pulling the helix up and forward
C Pulling the lobule down and forward
D Pulling the helix up and back
Answer: Pulling the helix up and back
#16. Which instruction should nurse Tom give to a male client who is having external radiation therapy:
A Apply lotion or oil to the radiated area when it is red or sore.
B Protect the irritated skin from sunlight.
C Eat 3 to 4 hours before treatment.
D Wash the skin over regularly.
Answer: Protect the irritated skin from sunlight.
#17. In assisting a female client for immediate surgery, the nurse In-charge is aware that she should:
A Encourage the client to void following preoperative medication.
B Explore the client’s fears and anxieties about the surgery.
C Encourage the client to drink water prior to surgery.
D Assist the client in removing dentures and nail polish.
Answer: Assist the client in removing dentures and nail polish.
#18. A male client is admitted and diagnosed with acute pancreatitis after a holiday celebration of excessive food and alcohol. Which assessment finding reflects this diagnosis?
A Sudden onset of continuous epigastric and back pain.
B Presence of crackles in both lung fields.
C Hyperactive bowel sounds
D Blood pressure above normal range.
Answer: Sudden onset of continuous epigastric and back pain.
#19. Which dietary guidelines are important for nurse Oliver to implement in caring for the client with burns?
A Provide ice chips or water intake.
B Provide high-fiber, high-fat diet
C Provide high-protein, high-carbohydrate diet.
D Monitor intake to prevent weight gain.
Answer: Provide high-protein, high-carbohydrate diet.
#20. Nurse Hazel will administer a unit of whole blood, which priority information should the nurse have about the client?
A Hgb and Hct levels.
B Blood pressure and pulse rate.
C Height and weight.
D Calcium and potassium levels
Answer: Blood pressure and pulse rate.
Help your batchmates find the official result
Messenger