Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Heatly) – Page 3

#41. When assessing a newborn diagnosed with ductus arteriosus, Nurse Olivia should expect that the child most likely would have an __________________.
A Increased BP reading in the upper extremities.
B Decreased BP reading in the upper extremities
C Loud, machinery-like murmur.
D Bluish color to the lips.
Answer: Loud, machinery-like murmur.
#42. The reason nurse May keeps the neonate in a neutral thermal environment is that when a newborn becomes too cool, the neonate requires _________________.
A Less oxygen, and the newborn’s metabolic rate increases.
B More oxygen, and the newborn’s metabolic rate increases.
C Less oxygen, and the newborn’s metabolic rate decreases.
D More oxygen, and the newborn’s metabolic rate decreases.
Answer: More oxygen, and the newborn’s metabolic rate increases.
#43. Before adding potassium to an infant’s I.V. line, Nurse Ron must be sure to assess whether this infant has ________________.
A Stable blood pressure
B Patant fontanelles
C Moro’s reflex
D Voided
Answer: Voided
#44. Nurse Carla should know that the most common causative factor of dermatitis in infants and younger children is ____________________.
A Laundry detergent
B Powder with cornstarch
C Baby lotion
D Baby oil
Answer: Laundry detergent
#45. During tube feeding, how far above an infant’s stomach should the nurse hold the syringe with formula?
A 24 inches
B 18 inches
C 12 inches
D 6 inches
Answer: 6 inches
#46. In a mothers’ class, Nurse Lhynnete discussed childhood diseases such as chicken pox. Which of the following statements about chicken pox is correct?
A Chicken pox vaccine is best given when there is an impending outbreak in the community.
B To prevent an outbreak in the community, quarantine may be imposed by health authorities.
C he older one gets, the more susceptible he becomes to the complications of chicken pox.
D A single attack of chicken pox will prevent future episodes, including conditions such as shingles.
Answer: he older one gets, the more susceptible he becomes to the complications of chicken pox.
#47. Barangay Pinoy had an outbreak of German measles. To prevent congenital rubella, what is the BEST advice that you can give to women in the first trimester of pregnancy in the barangay Pinoy?
A Advice them on the signs of German measles.
B Consult a physician who may give them rubella immunoglobulin.
C Consult at the health center where rubella vaccine may be given.
D Avoid crowded places, such as markets and movie houses.
Answer: Consult a physician who may give them rubella immunoglobulin.
#48. Myrna a public health nurse knows that to determine possible sources of sexually transmitted infections, the BEST method that may be undertaken is:
A Interview of suspects
B Mass screening tests
C Contact tracing
D Community survey
Answer: Contact tracing
#49. A 33-year old female client came for consultation at the health center with the chief complaint of fever for a week. Accompanying symptoms were muscle pains and body malaise. A week after the start of fever, the client noted yellowish discoloration of his sclera. History showed that he waded in flood waters about 2 weeks before the onset of symptoms. Based on her history, which disease condition will you suspect?
A Hepatitis A
B Hepatitis B
C Leptospirosis
D Tetanus
Answer: Leptospirosis
#50. Mickey a 3-year old client was brought to the health center with the chief complaint of severe diarrhea and the passage of “rice water” stools. The client is most probably suffering from which condition?
A Giardiasis
B Amebiasis
C Dysentery
D Cholera
Answer: Cholera
#51. The most prevalent form of meningitis among children aged 2 months to 3 years is caused by which microorganism?
A Neisseria meningitidis
B Steptococcus pneumoniae
C Hemophilus influenzae
D Morbillivirus
Answer: Hemophilus influenzae
#52. The student nurse is aware that the pathognomonic sign of measles is Koplik’s spot and you may see Koplik’s spot by inspecting the _____________.
A Nasal mucosa
B Skin on the abdomen
C Skin on neck
D Buccal mucosa
Answer: Buccal mucosa
#53. Angel was diagnosed as having Dengue fever. You will say that there is slow capillary refill when the color of the nailbed that you pressed does not return within how many seconds?
A 3 seconds
B 6 seconds
C 9 seconds
D 10 seconds
Answer: 6 seconds
#54. In Integrated Management of Childhood Illness, the nurse is aware that the severe conditions generally require urgent referral to a hospital. Which of the following severe conditions DOES NOT always require urgent referral to a hospital?
A Severe febrile disease
B Mastoiditis
C Severe dehydration
D Severe pneumonia
Answer: Severe dehydration
#55. Myrna a public health nurse will conduct outreach immunization in a barangay Masay with a population of about 1500. The estimated number of infants in the barangay would be ___________________.
A 65 infants
B 55 infants
C 45 infants
D 50 infants
Answer: 45 infants
#56. The community nurse is aware that the biological used in Expanded Program on Immunization (EPI) should NOT be stored in the freezer?
A MMR
B DPT
C Oral polio vaccine
D Measles vaccine
Answer: DPT
#57. It is the most effective way of controlling schistosomiasis in an endemic area?
A Building of foot bridges
B Use of molluscicides
C Use of protective footwear, such as rubber boots
D Proper use of sanitary toilets
Answer: Proper use of sanitary toilets
#58. Several clients is newly admitted and diagnosed with leprosy. Which of the following clients should be classified as a case of multibacillary leprosy?
A 3 skin lesions, negative slit skin smear
B 5 skin lesions, negative slit skin smear
C 5 skin lesions, positive slit skin smear
D 3 skin lesions, positive slit skin smear
Answer: 5 skin lesions, positive slit skin smear
#59. Nurses are aware that diagnosis of leprosy is highly dependent on recognition of symptoms. Which of the following is an early sign of leprosy?
A Macular lesions
B Inability to close eyelids
C Sinking of the nosebridge
D Thickened painful nerves
Answer: Thickened painful nerves
#60. Marie brought her 10 month old infant for consultation because of fever, started 4 days prior to consultation. In determining malaria risk, what will you do?
A Perform a tourniquet test
B Ask if the fever is present everyday.
C Get a specimen for blood smear.
D Ask where the family resides.
Answer: Ask where the family resides.
Help your batchmates find the official result
Messenger