Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Physiologya) – Page 2

#21. When caring for a female client who is being treated for hyperthyroidism, it is important to:
A Encourage the client to be active to prevent constipation.
B Monitor the client for signs of restlessness, sweating, and excessive weight loss during thyroid replacement therapy.
C Provide extra blankets and clothing to keep the client warm.
D Balance the client’s periods of activity and rest.
Answer: Balance the client’s periods of activity and rest.
#22. Nurse Kris is teaching a client with history of atherosclerosis. To decrease the risk of atherosclerosis, the nurse should encourage the client to:
A Follow a regular diet.
B Increase his activity level.
C Avoid focusing on his weight.
D Continue leading a high-stress lifestyle.
Answer: Increase his activity level.
#23. Nurse Greta is working on a surgical floor. Nurse Greta must logroll a client following a ___________________.
A Laminectomy
B Thoracotomy
C Cystectomy.
D Hemorrhoidectomy
Answer: Laminectomy
#24. A 55-year old client underwent cataract removal with intraocular lens implant. Nurse Oliver is giving the client discharge instructions. These instructions should include which of the following?
A Lie on your abdomen when in bed
B Avoid lifting objects weighing more than 5 lb (2.25 kg).
C Avoiding straining during bowel movement or bending at the waist.
D Keep rooms brightly lit.
Answer: Avoiding straining during bowel movement or bending at the waist.
#25. George should be taught about testicular examinations during _________________.
A After age 69
B when sexual activity starts
C Before age 20
D After age 40
Answer: Before age 20
#26. A male client undergone a colon resection. While turning him, wound dehiscence with evisceration occurs. Nurse Trish first response is to _______________.
A Pull the dehiscence closed.
B Call the physician
C Place a saline-soaked sterile dressing on the wound.
D Take a blood pressure and pulse.
Answer: Place a saline-soaked sterile dressing on the wound.
#27. Nurse Audrey is caring for a client who has suffered a severe cerebrovascular accident. During routine assessment, the nurse notices Cheyne- Strokes respirations. Cheyne-strokes respirations are:
A Shallow breathing with an increased respiratory rate.
B A progressively deeper breaths followed by shallower breaths with apneic periods.
C Rapid, deep breathing and irregular breathing without pauses.
D Rapid, deep breathing with abrupt pauses between each breath.
Answer: A progressively deeper breaths followed by shallower breaths with apneic periods.
#28. Nurse Bea is assessing a male client with heart failure. The breath sounds commonly auscultated in clients with heart failure are __________________.
A Friction rubs
B Tracheal
C Coarse crackles
D Fine crackles
Answer: Fine crackles
#29. The nurse is caring for Kenneth experiencing an acute asthma attack. The client stops wheezing and breath sounds aren’t audible. The reason for this change is that ________________.
A Crackles have replaced wheezes.
B The airways are so swollen that no air cannot get through.
C The swelling has decreased.
D The attack is over.
Answer: The airways are so swollen that no air cannot get through.
#30. Mike with epilepsy is having a seizure. During the active seizure phase, the nurse should _________________.
A Place the client o his back, remove dangerous objects, and hold down his arms.
B Place the client on his back remove dangerous objects, and insert a bite block.
C Place the client on his side, remove dangerous objects, and insert a bite block.
D Place the client on his side, remove dangerous objects, and protect his head.
Answer: Place the client on his side, remove dangerous objects, and protect his head.
#31. After insertion of a cheat tube for a pneumothorax, a client becomes hypotensive with neck vein distention, tracheal shift, absent breath sounds, and diaphoresis. Nurse Amanda suspects a tension pneumothorax has occurred. What cause of tension pneumothorax should the nurse check for?
A Excessive chest tube drainage
B Infection of the lung.
C Excessive water in the water-seal chamber
D Kinked or obstructed chest tube
Answer: Kinked or obstructed chest tube
#32. Nurse Maureen is talking to a male client, the client begins choking on his lunch. He’s coughing forcefully. The nurse should:
A Stand him up and perform the abdominal thrust maneuver from behind.
B Lay him down, straddle him, and perform the abdominal thrust maneuver.
C Stay with him but not intervene at this time.
D Leave him to get assistance
Answer: Stay with him but not intervene at this time.
#33. Nurse Ron is taking a health history of an 84 year old client. Which information will be most useful to the nurse for planning care?
A Marital status.
B General health for the last 10 years.
C Current health promotion activities.
D Family history of diseases.
Answer: Current health promotion activities.
#34. When performing oral care on a comatose client, Nurse Krina should _____________.
A Brush the teeth with client lying supine.
B Apply lemon glycerin to the client’s lips at least every 2 hours.
C Clean the client’s mouth with hydrogen peroxide.
D Place the client in a side lying position, with the head of the bed lowered.
Answer: Place the client in a side lying position, with the head of the bed lowered.
#35. A 77-year-old male client is admitted with a diagnosis of dehydration and change in mental status. He’s being hydrated with L.V. fluids. When the nurse takes his vital signs, she notes he has a fever of 103°F (39.4°C) a cough producing yellow sputum and pleuritic chest pain. The nurse suspects this client may have which of the following conditions?
A Tuberculosis
B Pneumonia
C Myocardial infarction (MI)
D Adult respiratory distress syndrome (ARDS)
Answer: Pneumonia
#36. Nurse Oliver is working in a out patient clinic. He has been alerted that there is an outbreak of tuberculosis (TB). Which of the following clients entering the clinic today most likely to have TB?
A A 16-year-old female high school student
B A 43-yesr-old homeless man with a history of alcoholism
C A 33-year-old day-care worker
D A 54-year-old businessman
Answer: A 43-yesr-old homeless man with a history of alcoholism
#37. Virgie with a positive Mantoux test result will be sent for a chest X-ray. The nurse is aware that which of the following reasons this is done?
A To confirm the diagnosis
B To determine the extent of lesions
C To determine if a repeat skin test is needed
D To determine if this is a primary or secondary infection
Answer: To determine the extent of lesions
#38. Kennedy with acute asthma showing inspiratory and expiratory wheezes and a decreased forced expiratory volume should be treated with which of the following classes of medication right away?
A Bronchodilators
B Inhaled steroids
C Beta-adrenergic blockers
D Oral steroids
Answer: Bronchodilators
#39. Mr. Vasquez 56-year-old client with a 40-year history of smoking one to two packs of cigarettes per day has a chronic cough producing thick sputum, peripheral edema and cyanotic nail beds. Based on this information, he most likely has which of the following conditions?
A Emphysema
B Adult respiratory distress syndrome (ARDS)
C Asthma
D Chronic obstructive bronchitis
Answer: Chronic obstructive bronchitis
#40. The treatment for patients with leukemia is bone marrow transplantation. Which statement about bone marrow transplantation is not correct?
A The aspiration site is the posterior or anterior iliac crest.
B The patient is under local anesthesia during the procedure
C The aspirated bone marrow is mixed with heparin.
D The recipient receives cyclophosphamide (Cytoxan) for 4 consecutive days before the procedure.
Answer: The patient is under local anesthesia during the procedure
Help your batchmates find the official result
Messenger