Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Physiologyc) – Page 1

#1. What is Nurse John likely to note in a male client being admitted for alcohol withdrawal?
A Depression with mutism.
B Impending coma.
C Perceptual disorders.
D Recent alcohol intake.
Answer: Perceptual disorders.
#2. Mr. Marquez reports of losing his job, not being able to sleep at night, and feeling upset with his wife. Nurse John responds to the client, “You may want to talk about your employment situation in group today.” The Nurse is using which therapeutic technique?
A Observations
B Restating
C Focusing
D Exploring
Answer: Focusing
#3. Tony refuses his evening dose of Haloperidol (Haldol), then becomes extremely agitated in the dayroom while other clients are watching television. He begins cursing and throwing furniture. Nurse Oliver first action is to_____________.
A Check the client’s medical record for an order for an as-needed I.M. dose of medication for agitation.
B Place the client in full leather restraints.
C Remove all other clients from the dayroom.
D Call the attending physician and report the behavior.
Answer: Remove all other clients from the dayroom.
#4. Tina who is manic, but not yet on medication, comes to the drug treatment center. The nurse would not let this client join the group session because_______________.
A The client is harmful to others.
B The client is harmful to self.
C The client is disruptive.
D The client needs to be on medication first.
Answer: The client is disruptive.
#5. Dervid, an adolescent boy was admitted for substance abuse and hallucinations. The client’s mother asks Nurse Armando to talk with his husband when he arrives at the hospital. The mother says that she is afraid of what the father might say to the boy. The most appropriate nursing intervention would be to________.
A Refer the mother to the hospital social worker.
B Inform the mother that she and the father can work through this problem themselves.
C Suggest that the father and son work things out.
D Agree to talk with the mother and the father together.
Answer: Agree to talk with the mother and the father together.
#6. Aira has taken amitriptyline HCL (Elavil) for 3 days, but now complains that it “doesn’t help” and refuses to take it. What should the nurse say or do?
A Record the client’s response.
B Withhold the drug.
C Suggest that it takes awhile before seeing the results.
D Encourage the client to tell the doctor.
Answer: Suggest that it takes awhile before seeing the results.
#7. Dervid, an adolescent has a history of truancy from school, running away from home and “barrowing” other people’s things without their permission. The adolescent denies stealing, rationalizing instead that as long as no one was using the items, it was all right to borrow them. It is important for the nurse to understand the psychodynamically, this behavior may be largely attributed to a developmental defect related to the _____________.
A Ego
B Id
C Oedipal complex
D Superego
Answer: Superego
#8. In preparing a female client for electroconvulsive therapy (ECT), Nurse Michelle knows that succinylcoline (Anectine) will be administered for which therapeutic effect?
A Decreased oral and respiratory secretions.
B Skeletal muscle paralysis.
C Short-acting anesthesia
D Analgesia.
Answer: Skeletal muscle paralysis.
#9. Nurse Gina is aware that the dietary implications for a client in manic phase of bipolar disorder is ___________________.
A Serve the client a bowl of soup, buttered French bread, and apple slices.
B Increase calories, decrease fat, and decrease protein.
C Increase calories, carbohydrates, and protein.
D Give the client pieces of cut-up steak, carrots, and an apple.
Answer: Increase calories, carbohydrates, and protein.
#10. What parental behavior toward a child during an admission procedure should cause Nurse Ron to suspect child abuse?
A Flat affect
B Acting overly solicitous toward the child.
C Expressing guilt
D Ignoring the child.
Answer: Acting overly solicitous toward the child.
#11. Nurse Lynnette notices that a female client with obsessive-compulsive disorder washes her hands for long periods each day. How should the nurse respond to this compulsive behavior?
A By calling attention to or attempting to prevent the behavior.
B By discouraging the client from verbalizing anxieties.
C By designating times during which the client can focus on the behavior.
D By urging the client to reduce the frequency of the behavior as rapidly as possible.
Answer: By designating times during which the client can focus on the behavior.
#12. After seeking help at an outpatient mental health clinic, Ruby who was raped while walking her dog is diagnosed with posttraumatic stress disorder (PTSD). Three months later, Ruby returns to the clinic, complaining of fear, loss of control, and helpless feelings. Which nursing intervention is most appropriate for Ruby?
A Giving sleep medication, as prescribed, to restore a normal sleepwake cycle.
B Recommending a high-protein, low-fat diet.
C Exploring the meaning of the traumatic event with the client.
D Allowing the client time to heal.
Answer: Exploring the meaning of the traumatic event with the client.
#13. Meryl, age 19, is highly dependent on her parents and fears leaving home to go away to college. Shortly before the semester starts, she complains that her legs are paralyzed and is rushed to the emergency department. When physical examination rules out a physical cause for her paralysis, the physician admits her to the psychiatric unit where she is diagnosed with conversion disorder. Meryl asks the nurse, “Why has this happened to me?” What is the nurse’s best response?
A You’ve developed this paralysis so you can stay with your parents. You must deal with this conflict if you want to walk agai
B Your problem is real but there is no physical basis for it. We’ll work on what is going on in your life to find out why it’s happened.
C It isn’t uncommon for someone with your personality to develop a conversion disorder during times of stress
D It must be awful not to be able to move your legs. You may feel better if you realize the problem is psychological, not physical
Answer: Your problem is real but there is no physical basis for it. We’ll work on what is going on in your life to find out why it’s happened.
#14. Nurse Krina knows that the following drugs have been known to be effective in treating obsessive-compulsive disorder (OCD).
A divalproex (Depakote) and lithium (Lithobid)
B chlordiazepoxide (Librium) and diazepam (Valium)
C benztropine (Cogentin) and diphenhydramine (Benadryl).
D fluvoxamine (Luvox) and clomipramine (Anafranil)
Answer: fluvoxamine (Luvox) and clomipramine (Anafranil)
#15. Alfred was newly diagnosed with anxiety disorder. The physician prescribed buspirone (BuSpar). The nurse is aware that the teaching instructions for newly prescribed buspirone should include which of the following?
A A reminder of the need to schedule blood work in 1 week to check blood levels of the drug.
B A warning that immediate sedation can occur with a resultant drop in pulse.
C warning about the drugs delayed therapeutic effect, which is from 14 to 30 days.
D warning about the incidence of neuroleptic malignant syndrome (NMS).
Answer: warning about the drugs delayed therapeutic effect, which is from 14 to 30 days.
#16. Richard with agoraphobia has been symptom-free for 4 months. Classic signs and symptoms of phobias include _______________.
A Insomnia and an inability to concentrate.
B Severe anxiety and fear.
C Depression and weight loss.
D Withdrawal and failure to distinguish reality from fantasy.
Answer: Severe anxiety and fear.
#17. Which medications have been found to help reduce or eliminate panic attacks?
A Antidepressants
B Anticholinergics
C Antipsychotics
D Mood stabilizers
Answer: Antidepressants
#18. A client seeks care because she feels depressed and has gained weight. To treat her atypical depression, the physician prescribes tranylcypromine sulfate (Parnate), 10 mg by mouth twice per day. When this drug is used to treat atypical depression, what is its onset of action?
A 6 to 8 days
B 3 to 5 days
C 10 to 14 days
D 1 to 2 days
Answer: 3 to 5 days
#19. A 65 years old client is in the first stage of Alzheimer’s disease. Nurse Patricia should plan to focus this client’s care on ______________.
A Suggesting new activities for the client and family to do together.
B Offering nourishing finger foods to help maintain the client’s nutritional status.
C Providing emotional support and individual counseling.
D Monitoring the client to prevent minor illnesses from turning into major problems.
Answer: Providing emotional support and individual counseling.
#20. The nurse is assessing a client who has just been admitted to the emergency department. Which signs would suggest an overdose of an antianxiety agent?
A Agitation, hyperactivity, and grandiose ideation
B Emotional lability, euphoria, and impaired memory
C Suspiciousness, dilated pupils, and increased blood pressure
D Combativeness, sweating, and confusion
Answer: Emotional lability, euphoria, and impaired memory
Help your batchmates find the official result
Messenger