Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Education Math Exams (Math Terms) – Page 1

#1. A counting number whose proper factors add to a number greater than itself.
A taxi cab number
B account number
C abundant number
D greater number
Answer: abundant number
#2. A triangle with three acute angles.
A cute triangle
B reflex triangle
C scalene triangle
D acute triangle
Answer: acute triangle
#3. A U.S. customary unit of area equal to 43,560 square feet.
A chains
B Square meters
C hectare
D acre
Answer: acre
#4. An angle with a measure less than 90o
A acute angle
B Obtuse angle
C Isosceles Angle
D Scalene angle
Answer: acute angle
#5. Any one of a set of numbers that are added
A Addend
B Sum
C Digits
D Real numbers
Answer: Addend
#6. ___________ of a number "A" is the number that, when added to "A", yields zero.
A Inverse
B Additive Inverse
C Zeros
D negative reciprocal
Answer: Additive Inverse
#7. Angles with a common side and vertex
A Side angles
B Common Angles
C Vertical Angles
D Adjacent angles
Answer: Adjacent angles
#8. Created by two rays and containing an endpoint in common
A Segment
B Line
C Angle
D Ray
Answer: Angle
#9. It is a connected subset of a differentiable curve.
A Arc
B Curvature
C Curves
D Segment
Answer: Arc
#10. The space contained within a shape
A Space shape
B Area
C Volume
D Blank
Answer: Area
#11. It is a single number taken as representative of a list of numbers.
A Average
B Representative
C Center
D Median
Answer: Average
#12. An expression in algebra that consists of two term
A Monomial
B Quadratic
C Binomial
D twonomial
Answer: Binomial
#13. To divide into two equal sections
A Sectioning
B Halves
C Bisect
D Even division
Answer: Bisect
#14. Ordered number pairs that are assigned to points on a Cartesian plane.
A ordinates
B ordered pairs
C Cartesian coordinates
D abscissa
Answer: Cartesian coordinates
#15. A line segment that connects two points on a circle
A radius
B Secant
C Chord
D Diameter
Answer: Chord
#16. A round plane figure whose boundary consists of points equidistant from a fixed point.
A Square
B circle
C rectangle
D ellipse
Answer: circle
#17. The distance measured around a circle.
A Diameter
B Radius
C Circumference
D Area
Answer: Circumference
#18. a numerical or constant quantity placed before and multiplying the variable in an algebraic expression.
A Coefficient
B Multiplier
C Constant
D Degree
Answer: Coefficient
#19. A shared multiple of the denominators of several fractions.
A Shared Denominator
B Least Common Denominator
C Common denominator
D Least Common Multiple
Answer: Common denominator
#20. Two angles in which the sum of their measurements equals 90 degrees.
A Reflex angles
B Supplementary Angles
C Right Angles
D Complementary angles
Answer: Complementary angles
Help your batchmates find the official result
Messenger