Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Set 2 of 3
← Previous
Next →
Education Math Exams (Math Triv) – Page 2
#21. Defined as the smallest integer that can be expressed as a sum of two positive integer cubes in n distinct ways.
A
Perfect Cube numbers
B
taxicab number
C
Ramanujan Number
D
Perfect number
Show Answer
Answer:
taxicab number
#22. "There is no set whose cardinality is strictly between that of the integers and the real numbers"
A
Riemann hypothesis
B
Set Theory
C
Continuum hypothesis
D
Cardinality Hypothesis
Show Answer
Answer:
Continuum hypothesis
#23. \(e^{i \pi} = \)
A
infinity
B
-1
C
1
D
a+bi
Show Answer
Answer:
-1
#24. The only regular polygons that tessellate.
A
Triangles, squares and Rectangles
B
Triangles, squares and hexagons
C
rectangles, squares and hexagons
D
Rhombus, squares and octagons
Show Answer
Answer:
Triangles, squares and hexagons
#25. \( \sqrt{12345678987654321}\)
A
111111111
B
123456789
C
999999999
D
101010101
Show Answer
Answer:
111111111
#26. What mathematical symbol did math whiz Ferdinand von Lindemann determine to be a transcendental number in 1882?
A
\(\pi\)
B
\(\phi\)
C
\(\tau\)
D
\(\gamma\)
Show Answer
Answer:
\(\pi\)
#27. What's a polygon with four unequal sides called?
A
trapezium
B
unequal parallelogram
C
A kite
D
A quadrilateral
Show Answer
Answer:
A quadrilateral
#28. "giga" stands for ________.
A
One billionth
B
One trillion
C
One billion
D
One trillionth
Show Answer
Answer:
One billion
#29. The National Metric Day
A
December 10
B
November 10
C
September 10
D
October 10
Show Answer
Answer:
October 10
#30. \( 1^7 +7^7 +4^7+1^7 +7^7 +2^7 +5^7\) =
A
1, 234, 567
B
1, 111, 111
C
1, 765, 432
D
1, 741, 725
Show Answer
Answer:
1, 741, 725
#31. The largest prime number known as of 2020
A
2
82,589,933
− 1
B
2
82,589,933
C
10
82,589,933
− 1
D
10
82,589,933
Show Answer
Answer:
2
82,589,933
− 1
#32. In mathematics the name of the division sign is __________________.
A
Obelus
B
Divide
C
Dot Dot
D
Slash
Show Answer
Answer:
Obelus
#33. What letter in alphabet does all prime numbers have in their name, except 2?
A
a
B
e
C
i
D
o
Show Answer
Answer:
e
#34. A three digits integer, such that the sum of the cubes of its digits is equal to the number itself.
A
Triple Number
B
Armstrong Number
C
pluperfect digital number
D
plus number
Show Answer
Answer:
Armstrong Number
#35. A special number whose sum of factorial of digits is equal to the original number.
A
Original Number
B
narcissistic number
C
Strong number
D
plus perfect number
Show Answer
Answer:
Strong number
#36. Which of the following is a vampire number?
A
1260
B
1001
C
2060
D
1031
Show Answer
Answer:
1260
#37. The smallest palindromic number.
A
1
B
11
C
121
D
111
Show Answer
Answer:
1
#38. According to mathematicians there are how many ways to tie a tie?
A
123, 456
B
215, 336
C
177, 147
D
11, 253
Show Answer
Answer:
177, 147
#39. The only number that cannot be represented in a Roman Numerals.
A
Zero
B
eleven
C
seven hundred
D
ten thousand
Show Answer
Answer:
Zero
#40. A mathematician who works in the field of geometry is a _____________.
A
Geometrist
B
Geomist
C
Geometerisrt
D
Geometer
Show Answer
Answer:
Geometer
Previous
Next
Set 2 of 3
← Previous
Next →
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link
Continue studying
Keep reviewing
Choose your next study resource.
Practice Tests
→
Latest Reviewers
→
Exam Coverage
→
PDF Files
→
Exam Results
→