Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Set 3 of 3
← Previous
Education Math Exams (Math Triv) – Page 3
#41. Differential geometry uses what techniques to study problems in geometry?
A
Calculus and geometry
B
Calculus and abstract algebra
C
Physics and modern geometry
D
Calculus and linear algebra
Show Answer
Answer:
Calculus and linear algebra
#42. A geometry that concerned mainly with relative position of simple geometric objects, such as points, lines and circles.
A
Differential geometry
B
Discrete geometry
C
Linear geometry
D
Abstract geometry
Show Answer
Answer:
Discrete geometry
#43. A geometry without measurement or parallel lines, just the study of how points are related to each other.
A
Descriptive geometry
B
Projective geometry
C
Discrete geometry
D
Hyperbolic geometry
Show Answer
Answer:
Projective geometry
#44. It is the geometry you get by assuming all the postulates of Euclid, except the fifth one, which is replaced by its negation.
A
Projective geometry
B
Analytic geometry
C
Differential geometry
D
Hyperbolic geometry
Show Answer
Answer:
Hyperbolic geometry
#45. A number that begins with 1 and followed by 303 zeroes.
A
Octodecillion
B
Novemdecillion
C
Centillion
D
Vigintillion
Show Answer
Answer:
Centillion
#46. A polygon with 1 million sides
A
gogoogon
B
megatron
C
megagon
D
metagon
Show Answer
Answer:
megagon
#47. Means the action or habit of estimating something as worthless
A
floccinaucinilipilification
B
floccinaucinihilipilification
C
flocinaucinihilipilification
D
floccinnaucinihilipilification
Show Answer
Answer:
floccinaucinihilipilification
#48. An Archimedean solid, one of thirteen convex isogonal nonprismatic solids constructed of two or more types of regular polygon faces.
A
rhombocosidodecahedron
B
rhombicosidodecahedron
C
rhombicosadodecahedron
D
rhombicosidodecahedron
Show Answer
Answer:
rhombicosidecahedron
#49. It is a surface of revolution obtained by rotating an ellipse about its minor axis.
A
prolate ellipsoid
B
oblate ellipsoid
C
prolate spheroid
D
oblate spheroid
Show Answer
Answer:
oblate spheroid
#50. A horizontal line placed over an expression to show that everything below the line is one group.
A
Fraction
B
horizontal line
C
Vinculum
D
Slash
Show Answer
Answer:
Vinculum
#51. The line segment which goes from the center of a regular polygon to the midpoint of one of its sides.
A
raduis
B
diameter
C
chord
D
apothem
Show Answer
Answer:
apothem
#52. A geometric figure which has infinite surface area but finite volume.
A
Cantor's space
B
Cantors Dust
C
Gabriel's horn
D
Infinite horn
Show Answer
Answer:
Gabriel's horn
Previous
Set 3 of 3
← Previous
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link
Continue studying
Keep reviewing
Choose your next study resource.
Practice Tests
→
Latest Reviewers
→
Exam Coverage
→
PDF Files
→
Exam Results
→