Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Community) – Page 4

#61. Nurse Oliver must apply an elastic bandage to a client’s ankle and calf. He should apply the bandage beginning at the client’s _______________.
A Ankle
B Lower thigh
C Knee
D Foot
Answer: Foot
#62. A 10 year old child with type 1 diabetes develops diabetic ketoacidosis and receives a continuous insulin infusion. Which condition represents the greatest risk to this child?
A Hypercalcemia
B Hypernatremia
C Hyperphosphatemia
D Hypokalemia
Answer: Hypokalemia
#63. Nurse Len is administering sublingual nitrglycerin (Nitrostat) to the newly admitted client. Immediately afterward, the client may experience _______________________.
A Throbbing headache or dizziness
B Nervousness or paresthesia.
C Tinnitus or diplopia.
D Drowsiness or blurred vision.
Answer: Throbbing headache or dizziness
#64. Nurse Michelle hears the alarm sound on the telemetry monitor. The nurse quickly looks at the monitor and notes that a client is in a ventricular tachycardia. The nurse rushes to the client’s room. Upon reaching the client’s bedside, the nurse would take which action first?
A Prepare for cardioversion
B Check the client’s level of consciousness
C Call a code
D Prepare to defibrillate the client
Answer: Check the client’s level of consciousness
#65. Nurse Hazel is preparing to ambulate a female client. The best and the safest position for the nurse in assisting the client is to stand _____________.
A On the unaffected side of the client.
B Behind the client.
C On the affected side of the client.
D In front of the client.
Answer: On the affected side of the client.
#66. Nurse Janah is monitoring the ongoing care given to the potential organ donor who has been diagnosed with brain death. The nurse determines that the standard of care had been maintained if which of the following data is observed?
A Blood pressure: 90/48 mmHg
B Serum pH: 7.32
C Urine output: 45 ml/hr
D Capillary refill: 5 seconds
Answer: Urine output: 45 ml/hr
#67. Nurse Amy has an order to obtain a urinalysis from a male client with an indwelling urinary catheter. The nurse avoids which of the following, which contaminate the specimen?
A Clamping the tubing of the drainage bag.
B Obtaining the specimen from the urinary drainage bag.
C Aspirating a sample from the port on the drainage bag.
D Wiping the port with an alcohol swab before inserting the syringe.
Answer: Obtaining the specimen from the urinary drainage bag.
#68. Nurse Meredith is in the process of giving a client a bed bath. In the middle of the procedure, the unit secretary calls the nurse on the intercom to tell the nurse that there is an emergency phone call. The appropriate nursing action is to:
A Leave the client’s door open so the client can be monitored and the nurse can answer the phone call.
B Immediately walk out of the client’s room and answer the phone call.
C Finish the bed bath before answering the phone call.
D Cover the client, place the call light within reach, and answer the phone call.
Answer: Cover the client, place the call light within reach, and answer the phone call.
#69. Nurse Janah is collecting a sputum specimen for culture and sensitivity testing from a client who has a productive cough. Nurse Janah plans to implement which intervention to obtain the specimen?
A Use a sterile plastic container for obtaining the specimen.
B Provide tissues for expectoration and obtaining the specimen.
C Ask the client to obtain the specimen after breakfast.
D Ask the client to expectorate a small amount of sputum into the emesis basin.
Answer: Use a sterile plastic container for obtaining the specimen.
#70. Nurse Ron is observing a male client using a walker. The nurse determines that the client is using the walker correctly if the client ____________.
A Walks into the walker, puts weight on the hand pieces, and then puts all four points of the walker flat on the floor.
B Puts weight on the hand pieces, slides the walker forward, and then walks into it.
C Puts all the four points of the walker flat on the floor, puts weight on the hand pieces, and then walks into it.
D Puts weight on the hand pieces, moves the walker forward, and then walks into it.
Answer: Puts all the four points of the walker flat on the floor, puts weight on the hand pieces, and then walks into it.
#71. Nurse Amy has documented an entry regarding client care in the client’s medical record. When checking the entry, the nurse realizes that incorrect information was documented. How does the nurse correct this error?
A Uses correction fluid to cover up the incorrect information and writes in the correct information.
B Erases the error and writes in the correct information.
C Covers up the incorrect information completely using a black pen and writes in the correct information
D Draws one line to cross out the incorrect information and then initials the change.
Answer: Draws one line to cross out the incorrect information and then initials the change.
#72. Nurse Ron is assisting with transferring a client from the operating room table to a stretcher. To provide safety to the client, the nurse should __________________.
A Uncovers the client completely before transferring to the stretcher.
B Moves the client rapidly from the table to the stretcher.
C Instructs the client to move self from the table to the stretcher.
D Secures the client safety belts after transferring to the stretcher.
Answer: Secures the client safety belts after transferring to the stretcher.
#73. Nurse Myrna is providing instructions to a nursing assistant assigned to give a bed bath to a client who is on contact precautions. Nurse Myrna instructs the nursing assistant to use which of the following protective items when giving bed bath?
A Gown and goggles
B Gloves and goggles
C Gloves and shoe protectors
D Gown and gloves
Answer: Gown and gloves
#74. Nurse Oliver is caring for a client with impaired mobility that occurred as a result of a stroke. The client has right sided arm and leg weakness. The nurse would suggest that the client use which of the following assistive devices that would provide the best stability for ambulating?
A Single straight-legged cane
B Crutches
C Walker
D Quad cane
Answer: Quad cane
#75. A male client with a right pleural effusion noted on a chest X-ray is being prepared for thoracentesis. The client experiences severe dizziness when sitting upright. To provide a safe environment, the nurse assists the client to which position for the procedure?
A Sims’ position with the head of the bed flat.
B Prone with head turned toward the side supported by a pillow.
C Left side-lying with the head of the bed elevated 45 degrees.
D Right side-lying with the head of the bed elevated 45 degrees.
Answer: Left side-lying with the head of the bed elevated 45 degrees.
#76. Nurse John develops methods for data gathering. Which of the following criteria of a good instrument refers to the ability of the instrument to yield the same results upon its repeated administration?
A Validity
B Specificity
C Reliability
D Sensitivity
Answer: Reliability
#77. Harry knows that he has to protect the rights of human research subjects. Which of the following actions of Harry ensures anonymity?
A Release findings only to the participants of the study
B Provide equal treatment to all the subjects of the study.
C Obtain informed consent
D Keep the identities of the subject secret
Answer: Keep the identities of the subject secret
#78. Patient’s refusal to divulge information is a limitation because it is beyond the control of Tifanny”. What type of research is appropriate for this study?
A Historical
B Quasi-experiment
C Experiment
D Descriptive- correlational
Answer: Descriptive- correlational
#79. Nurse Ronald is aware that the best tool for data gathering is?
A Questionnaire
B Interview schedule
C Observation
D Use of laboratory data
Answer: Use of laboratory data
#80. Monica is aware that there are times when only manipulation of study variables is possible and the elements of control or randomization are not attendant. Which type of research is referred to this?
A Quasi-experiment
B Solomon-Four group design
C Post-test only design
D Field study
Answer: Quasi-experiment
Help your batchmates find the official result
Messenger