Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Community) – Page 5

#81. Cherry notes down ideas that were derived from the description of an investigation written by the person who conducted it. Which type of reference source refers to this?
A Footnote
B Bibliography
C Primary source
D Endnotes
Answer: Primary source
#82. When Nurse Trish is providing care to his patient, she must remember that her duty is bound not to do doing any action that will cause the patient harm. This is the meaning of the bioethical principle:
A Solidarity
B Justice
C Non-maleficence
D Beneficence
Answer: Non-maleficence
#83. When a nurse in-charge causes an injury to a female patient and the injury caused becomes the proof of the negligent act, the presence of the injury is said to exemplify the principle of _____________.
A Respondeat superior
B Force majeure
C Holdover doctrine
D Res ipsa loquitor
Answer: Res ipsa loquitor
#84. Nurse Myrna is aware that the Board of Nursing has quasi-judicial power. An example of this power is:
A The Board can issue rules and regulations that will govern the practice of nursing
B The Board prepares the board examinations
C The Board can visit a school applying for a permit in collaboration with CHED
D The Board can investigate violations of the nursing law and code of ethics
Answer: The Board can investigate violations of the nursing law and code of ethics
#85. When the license of nurse Krina is revoked, it means that she ____________.
A Is no longer allowed to practice the profession for the rest of her life
B Will never have her/his license re-issued since it has been revoked
C Will remain unable to practice professional nursing
D May apply for re-issuance of his/her license based on certain conditions stipulated in RA 9173
Answer: May apply for re-issuance of his/her license based on certain conditions stipulated in RA 9173
#86. Ronald plans to conduct a research on the use of a new method of pain assessment scale. Which of the following is the second step in the conceptualizing phase of the research process?
A Formulating the research hypothesis
B Design the theoretical and conceptual framework
C Formulating and delimiting the research problem
D Review related literature
Answer: Review related literature
#87. The leader of the study knows that certain patients who are in a specialized research setting tend to respond psychologically to the conditions of the study. This referred to as __________________.
A Cause and effect
B Horns effect
C Halo effect
D Hawthorne effect
Answer: Hawthorne effect
#88. Mary finally decides to use judgment sampling on her research. Which of the following actions of is correct?
A Decides to get 20 samples from the admitted patients
B Determines the different nationality of patients frequently admitted and decides to get representations samples from each.
C Plans to include whoever is there during his study.
D Assigns numbers for each of the patients, place these in a fishbowl and draw 10 from it.
Answer: Determines the different nationality of patients frequently admitted and decides to get representations samples from each.
#89. The nursing theorist who developed transcultural nursing theory is:
A Florence Nightingale
B Sr. Callista Roy
C Albert Moore
D Madeleine Leininger
Answer: Madeleine Leininger
#90. Marion is aware that the sampling method that gives equal chance to all units in the population to get picked is:
A Compliance to expected standards
B Level of satisfaction
C Degree of acceptance
D Degree of agreement and disagreement
Answer: Degree of agreement and disagreement
#91. Which of the following theory addresses the four modes of adaptation?
A Jean Watson
B Florence Nightingale
C Sr. Callista Roy
D Madeleine Leininger
Answer: Sr. Callista Roy
#92. Marion is aware that the sampling method that gives equal chance to all units in the population to get picked is ___________________.
A Judgment
B Quota
C Accidental
D Random
Answer: Random
#93. Ms. Garcia is responsible to the number of personnel reporting to her. This principle refers to _________.
A Leader
B Downward communication
C Span of control
D Unity of command
Answer: Span of control
#94. Ensuring that there is an informed consent on the part of the patient before a surgery is done, illustrates the bioethical principle of ________________________.
A Veracity
B Non-maleficence
C Autonomy
D Beneficence
Answer: Autonomy
#95. Nurse Reese is teaching a female client with peripheral vascular disease about foot care; Nurse Reese should include which instruction?
A Avoid using a nail clipper to cut toenails.
B Avoid wearing cotton socks.
C Avoid using cornstarch on feet.
D Avoid wearing canvas shoes.
Answer: Avoid wearing canvas shoes.
#96. A client is admitted with multiple pressure ulcers. When developing the client’s diet plan, the nurse should include _____________________.
A Ice cream
B Steamed broccoli
C Fresh orange slices
D Ground beef patties
Answer: Ground beef patties
#97. The nurse prepares to administer a cleansing enema. What is the most common client position used for this procedure?
A Supine
B Lithotomy
C Prone
D Sims’ left lateral
Answer: Sims’ left lateral
#98. Nurse Marian is preparing to administer a blood transfusion. Which action should the nurse take first?
A Measure the client’s vital signs.
B Arrange for typing and cross matching of the client’s blood.
C Compare the client’s identification wristband with the tag on the unit of blood.
D Start an I.V. infusion of normal saline solution.
Answer: Arrange for typing and cross matching of the client’s blood.
#99. A 65 years old male client requests his medication at 9 p.m. instead of 10 p.m. so that he can go to sleep earlier. Which type of nursing intervention is required?
A Intradependent
B Interdependent
C Dependent
D Independent
Answer: Independent
#100. A female client is to be discharged from an acute care facility after treatment for right leg thrombophlebitis. The Nurse Betty notes that the client’s leg is pain-free, without redness or edema. The nurse’s actions reflect which step of the nursing process?
A Diagnosis
B Assessment
C Implementation
D Evaluation
Answer: Evaluation
Help your batchmates find the official result
Messenger