Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Heatly) – Page 6

#101. During chemotherapy for lymphocytic leukemia, Mathew develops abdominal pain, fever, and “horse barn” smelling diarrhea. It would be most important for the nurse to advise the physician to order ______________.
A stool for Clostridium difficile test.
B electrolyte panel and hemogram
C enzyme-linked immunosuppressant assay (ELISA) test
D flat plate X-ray of the abdomen
Answer: stool for Clostridium difficile test.
#102. Which is the primary goal of community health nursing?
A To contribute to national development through promotion of family welfare, focusing particularly on mothers and children
B To increase the productivity of the people by providing them with services that will increase their level of health
C To enhance the capacity of individuals, families and communities to cope with their health needs
D To support and supplement the efforts of the medical profession in the promotion of health and prevention
Answer: To enhance the capacity of individuals, families and communities to cope with their health needs
#103. CHN is a community-based practice. Which best explains this statement?
A The service is provided in the natural environment of people
B Priority setting is based on the magnitude of the health problems identified
C The service are based on the available resources within the community
D The nurse has to conduct community diagnosis to determine nursing needs and problems
Answer: The nurse has to conduct community diagnosis to determine nursing needs and problems
#104. Population- focused nursing practice requires which of the following processes?
A Community organizing
B Nursing, process
C Epidemiologic process
D Community diagnosis
Answer: Community diagnosis
#105. RA 1054 is also known as the Occupational Health Act. Aside from the number of employees, what other factor must be considered in determining the occupational health privileges to which the workers will be entitled?
A Location of the workplace in relation to health facilities
B Classification of the business enterprise based on net profit
C Sex and age composition of employees
D Type of occupation,: agriculture, commercial, industrial
Answer: Location of the workplace in relation to health facilities
#106. A business firm must employ an occupational health nurse when it has at least how many employees.
A 10
B 50
C 99
D 101
Answer: 101
#107. When the occupational health nurse employs ergonomic principles, she is performing which of her roles?
A Health care provider
B Health educator
C Environment manager
D Health care coordinator
Answer: Environment manager
#108. A garment factory does not have an occupational nurse. Who shall provide the occupational health needs of the factory workers?
A Occupational health nurse at the Provincial Health Office
B Physician employed by the factory
C Rural Sanitary inspector of the RHU in their municipality
D Public Health nurse of the RHU of their municipality
Answer: Public Health nurse of the RHU of their municipality
#109. 'Public health services are given free of charge". Is this statement true or false?
A The statement is true; it is the responsibility of government to provide haste services
B The statement may be true or false; depending on policies of the government concerned.
C The statement may be true or false; depending on the Specific service required
D The statement is false; people pay indirectly for public health services
Answer: The statement is false; people pay indirectly for public health services
#110. According to C.E. Winslow, which of the following is the goal of Public Health?
A For people to be organized in their health efforts
B For promotion of health and prevention and diseases
C For people to attain their birthrights and longevity
D For people to have access to basic health services
Answer: For people to attain their birthrights and longevity
#111. We say that a Filipino has attained longevity when he is able to reach the average life span of Filipinos. What other statistic may be used to determine attainment of longevity?
A Age-specific mortality rate
B Proportionate mortality rate
C Case fatality rate
D Swaroop's index
Answer: Swaroop's index
#112. Which of the following is the most prominent feature of public health nursing?
A It involves providing home care to sick people who are not confined in the hospital
B Services are provided free of charge to people within the catchment area
C Public health nursing focuses on preventive, not curative services
D The public health nurse functions as part of a team providing a public health nursing service
Answer: Public health nursing focuses on preventive, not curative services
#113. According to Margaret Shetland, the philosophy of public health nursing is based on which of the following?
A Health and longevity as birthrights
B Public health nursing as a specialized field of nursing
C The mandate of the state to protect the birthrights of its citizens
D The worth and dignity of man
Answer: Public health nursing as a specialized field of nursing
#114. Which of the following is the mission of the Department of Health?
A Ensure the accessibility and quality of health
B Health for all Filipinos
C Improve the general health status of the population
D Health in the hands of the Filipino people by the year 2020
Answer: Ensure the accessibility and quality of health
#115. What is true of primary facilities?
A Their services are provided on an out-patient basis
B They are training facilities for health professionals
C A community hospital is an example of this level of health facilities
D They are usually government-run
Answer: Their services are provided on an out-patient basis
#116. Which is an example of the school nurse's health care provider function?
A Requesting for BCG from the RHU for school entrance immunization
B Taking remedial action on an accident hazard in the school playground
C Observing places in the school where pupils spend their free times
D Conducting random classroom inspection during measles epidemic
Answer: Conducting random classroom inspection during measles epidemic
#117. When the nurse determines whether resources were maximized in implementing Ligtas Tigdas, she is evaluating ________________.
A Appropriateness
B Adequacy
C Effectiveness
D Efficiency
Answer: Efficiency
#118. You are a new B.S.N. graduate. You want to become a Public Health Nurse. Where will you apply?
A Department of Health
B Provincial Health Office
C Regional Health Office
D Rural Health Unit
Answer: Provincial Health Office
#119. RA 7160 mandates devolution of basic services from the national government to local government units. Which of the following is the major goal of devolution?
A To strengthen local government units
B To allow greater autonomy to local government units.
C To make basic services more accessible to the people
D To empower the people and promote their self-reliance
Answer: To empower the people and promote their self-reliance
#120. Which level of health facility is the usual point of entry of a client into the health care delivery system?
A Tertiary
B Intermediate
C Secondary
D Primary
Answer: Primary
Help your batchmates find the official result
Messenger