Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Heatly) – Page 7

#121. The public health nurse is the supervisor of rural health midwives. Which of the following is a supervisory function of the pubic health nurse?
A Referring cases or patients to the midwife
B Providing technical guidance to the midwife
C Proving nursing care to cases referred by the midwife
D Formulating and implementing training programs for midwives
Answer: Providing technical guidance to the midwife
#122. As an epidemiologist, the nurse is responsible for reporting cases or notifiable diseases. What law mandates reporting cases of notifiable diseases?
A RA 1082
B RA 1054
C Act 3573
D RA.3753
Answer: Act 3573
#123. According to Freeman and Heinrich, community health nursing is a developmental service. Which of the following best illustrates this statement?
A The community health nurse continuously develops himself personally and professionally.
B The goal of community health nursing is to provide nursing services to people in their own place of residence.
C Health education and community organizing are necessary in providing community health services
D Community health nursing in intended primarily for health promotion and prevention and treatment of disease.
Answer: Health education and community organizing are necessary in providing community health services
#124. Which disease was declared through Presidential Proclamation No. 4 as a target for, eradication in the Philippines?
A Pioliomyelitis
B Neonatal Tetanus
C Rabies
D Measles
Answer: Measles
#125. Which step in community organizing involves training of potential leaders in the community?
A Integration
B Community organization
C Core group formation
D Community study
Answer: Core group formation
#126. Plans formulation for solving community problems are in which step?
A Mobilization
B Core group formation
C Community organization
D Follow-up/extension
Answer: Community organization
#127. The public health nurse takes an active role in community participation. What is the primary goal of community organizing?
A To organize the people regarding community health problems
B To educate the people regarding community health problems
C To maximize the community's resources in dealing with health problems
D To mobilize the people to resolve community health problems
Answer: To maximize the community's resources in dealing with health problems
#128. Which of the following is an indicator of success in community organizing ?
A People are able to participate in community activities for the solution of a community problem
B People are able to implement the activities in community
C People are able to plan activities for the solution of the community problem
D People are able to identify the health problem as a common concern
Answer: People are able to participate in community activities for the solution of a community problem
#129. Tertiary prevention is needed in which stage of the natural history of disease?
A Pathogenesis
B Pre-pathogenesis
C Terminal
D Prodromal
Answer: Terminal
#130. Which type of family-nurse contact will provide you with the best opportunity to observe family dynamics?
A Group conferences
B Clinic consultation
C Home visit
D Written communication
Answer: Home visit
#131. Which of the following disease is not required isolation to break transmission?
A Measles
B Cholera
C Tetanus
D Chickenpox
Answer: Tetanus
#132. The North Karelia Project was started in 1972 as a national pilot and demonstration programme for ______________.
A Malaria
B Cholera
C Coronary Artery Disease
D Diabetes
Answer: Coronary Artery Disease
#133. Which of the following does not belong to the group?
A Prevention of Disease
B Prolong Life
C Promotionof health and efficiency through the organized community effort
D Promote community health
Answer: Promote community health
#134. A health care provider, taking care of the sick people at home or in the RHU.
A Clinician
B Health Educator
C Supervisor
D Facilitator
Answer: Clinician
#135. Barangay Health Stations is under the management of _______________.
A Rural Health Doctor (RHM)
B Public Health Nurse
C Rural Health Midwife (RHM)
D None of the above
Answer: Rural Health Midwife (RHM)
#136. Rural Health Unit (RHU) is under the management or supervision of ____________________.
A Rural Health Doctor (RHM)
B Public Health Nurse
C Rural Health Midwife (RHM)
D None of the above
Answer: Public Health Nurse
#137. A group of people with common characteristics or interest living together within a territory or geographical boundary.
A Community
B Society
C Family
D None of the above
Answer: Community
#138. Which of the following is a WHO health definition?
A A state of complete physical mental and social well being and not merely the absence of disease or afirmity
B A physical, mental, and social well being, and as a resource for living a full life.
C The state of being free from illness or injury.
D A person's mental or physical condition.
Answer: A state of complete physical mental and social well being and not merely the absence of disease or afirmity
#139. Which of the following is not a phenomenological community?
A Schools
B Church
C Barangay
D University
Answer: Barangay
#140. There are three core functions of public health, which of the following is not included?
A assessment
B Assurance
C Policy Development
D Community Development
Answer: Community Development
Help your batchmates find the official result
Messenger