Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Physiologyb) – Page 5

#81. Capillary glucose monitoring is being performed every 4 hours for a client diagnosed with diabetic ketoacidosis. Insulin is administered using a scale of regular insulin according to glucose results. At 2 p.m., the client has a capillary glucose level of 250 mg/dl for which he receives 8 U of regular insulin. Nurse Mariner should expect the dose’s _______________.
A onset to be at 2 p.m. and its peak to be at 3 p.m.
B onset to be at 2:15 p.m. and its peak to be at 3 p.m.
C onset to be at 4 p.m. and its peak to be at 6 p.m.
D onset to be at 2:30 p.m. and its peak to be at 4 p.m.
Answer: onset to be at 2:30 p.m. and its peak to be at 4 p.m.
#82. The physician orders laboratory tests to confirm hyperthyroidism in a female client with classic signs and symptoms of this disorder. Which test result would confirm the diagnosis?
A Below-normal levels of serum triiodothyronine (T3) and serum thyroxine (T4) as detected by radioimmunoassay
B An increase in the TSH level after 30 minutes during the TSH stimulation test
C No increase in the thyroid-stimulating hormone (TSH) level after 30 minutes during the TSH stimulation test
D A decreased TSH level
Answer: No increase in the thyroid-stimulating hormone (TSH) level after 30 minutes during the TSH stimulation test
#83. Rico with diabetes mellitus must learn how to self-administer insulin. The physician has prescribed 10 U of U-100 regular insulin and 35 U of U-100 isophane insulin suspension (NPH) to be taken before breakfast. When teaching the client how to select and rotate insulin injection sites, the nurse should provide which instruction?
A Administer insulin into sites above muscles that you plan to exercise heavily later that day
B Inject insulin into healthy tissue with large blood vessels and nerves
C Administer insulin into areas of scar tissue or hypotrophy whenever possible.
D Rotate injection sites within the same anatomic region, not among different regions
Answer: Rotate injection sites within the same anatomic region, not among different regions
#84. Nurse Sarah expects to note an elevated serum glucose level in a client with hyperosmolar hyperglycemic nonketotic syndrome (HHNS). Which other laboratory finding should the nurse anticipate?
A Elevated serum acetone level
B Below-normal serum potassium level
C Serum alkalosis
D Serum ketone bodies
Answer: Below-normal serum potassium level
#85. For a client with Graves’ disease, which nursing intervention promotes comfort?
A Restricting intake of oral fluids
B Limiting intake of high-carbohydrate foods
C Maintaining room temperature in the low-normal range
D Placing extra blankets on the client’s bed
Answer: Maintaining room temperature in the low-normal range
#86. Patrick is treated in the emergency department for a Colles’ fracture sustained during a fall. What is a Colles’ fracture?
A Fracture of the humerus
B Fracture of the carpal scaphoid
C Fracture of the distal radius
D Fracture of the olecranon
Answer: Fracture of the distal radius
#87. Cleo is diagnosed with osteoporosis. Which electrolytes are involved in the development of this disorder?
A Potassium and sodium
B Calcium and sodium
C Calcium and phosphorous
D Phosphorous and potassium
Answer: Calcium and phosphorous
#88. Johnny a firefighter was involved in extinguishing a house fire and is being treated to smoke inhalation. He develops severe hypoxia 48 hours after the incident, requiring intubation and mechanical ventilation. He most likely has developed which of the following conditions?
A Bronchitis
B Pneumonia
C Adult respiratory distress syndrome (ARDS)
D Atelectasis
Answer: Adult respiratory distress syndrome (ARDS)
#89. A 67-year-old client develops acute shortness of breath and progressive hypoxia requiring right femur. The hypoxia was probably caused by which of the following conditions?
A Asthma attack
B Atelectasis
C Fat embolism
D Bronchitis
Answer: Fat embolism
#90. A client with shortness of breath has decreased to absent breath sounds on the right side, from the apex to the base. Which of the following conditions would best explain this?
A Pneumonia
B Chronic bronchitis
C Acute asthma
D Spontaneous pneumothorax
Answer: Spontaneous pneumothorax
#91. A 62-year-old male client was in a motor vehicle accident as an unrestrained driver. He’s now in the emergency department complaining of difficulty of breathing and chest pain. On auscultation of his lung field, no breath sounds are present in the upper lobe. This client may have which of the following conditions?
A Tuberculosis (TB)
B Pneumonia
C Bronchitis
D Pneumothorax
Answer: Pneumothorax
#92. If a client requires a pneumonectomy, what fills the area of the thoracic cavity?
A The surgeon fills the space with a gel
B The space remains filled with air only
C The tissue from the other lung grows over to the other side
D Serous fluids fills the space and consolidates the region
Answer: Serous fluids fills the space and consolidates the region
#93. Hemoptysis may be present in the client with a pulmonary embolism because of which of the following reasons?
A Loss of lung tissue
B Alveolar damage in the infracted area
C Involvement of major blood vessels in the occluded area
D Loss of lung parenchyma
Answer: Alveolar damage in the infracted area
#94. Aldo with a massive pulmonary embolism will have an arterial blood gas analysis performed to determine the extent of hypoxia. The acid-base disorder that may be present is?
A Metabolic alkalosis
B Metabolic acidosis
C Respiratory alkalosis
D Respiratory acidosis
Answer: Respiratory alkalosis
#95. After a motor vehicle accident, Armand an 22-year-old client is admitted with a pneumothorax. The surgeon inserts a chest tube and attaches it to a chest drainage system. Bubbling soon appears in the water seal chamber. Which of the following is the most likely cause of the bubbling?
A Inadequate suction
B Adequate suction
C Air leak
D Kinked chest tube
Answer: Air leak
#96. Nurse Michelle calculates the IV flow rate for a postoperative client. The client receives 3,000 ml of Ringer’s lactate solution IV to run over 24 hours. The IV infusion set has a drop factor of 10 drops per milliliter. The nurse should regulate the client’s IV to deliver how many drops per minute?
A 21
B 18
C 35
D 35
Answer: 21
#97. Mickey, a 6-year-old child with a congenital heart disorder is admitted with congestive heart failure. Digoxin (lanoxin) 0.12 mg is ordered for the child. The bottle of Lanoxin contains .05 mg of Lanoxin in 1 ml of solution. What amount should the nurse administer to the child?
A 1.2 ml
B 4.2 ml
C 3.5 ml
D 2.4 ml
Answer: 2.4 ml
#98. Nurse Alexandra teaches a client about elastic stockings. Which of the following statements, if made by the client, indicates to the nurse that the teaching was successful?
A I should wear the stockings even when I am sleep.” “Every four hours I should remove the stockings for
B I will wear the stockings until the physician tells me to remove them.
C I should put on the stockings before getting out of bed in the morning
D Every four hours I should remove the stockings for a half hour
Answer: I should put on the stockings before getting out of bed in the morning
Help your batchmates find the official result
Messenger