Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Physiologyc) – Page 3

#41. The psychiatrist orders lithium carbonate 600 mg p.o t.i.d for a female client. Nurse Katrina would be aware that the teaching about the side effects of this drug were understood when the client state, "I will call my doctor immediately if I notice any ______________".
A Fine hand tremors or slurred speech
B Sensitivity to bright light or sun
C Inability to urinate or difficulty when urinating
D Sexual dysfunction or breast enlargement
Answer: Fine hand tremors or slurred speech
#42. Nurse Mylene recognizes that the most important factor necessary for the establishment of trust in a critical care area is_____________.
A Privacy
B Respect
C Presence
D Empathy
Answer: Presence
#43. When establishing an initial nurse-client relationship, Nurse Hazel should explore with the client the __________________.
A Occurrence of fantasies the client may experience.
B Details of any ritualistic acts carried out by the client
C Client’s perception of the presenting problem.
D Client’s feelings when external; controls are instituted.
Answer: Client’s perception of the presenting problem.
#44. Tranylcypromine sulfate (Parnate) is prescribed for a depressed client who has not responded to the tricyclic antidepressants. After teaching the client about the medication, Nurse Marian evaluates that learning has occurred when the client states, “I will avoid _________________".
A Whole grains, red meats, and carbonated soda.
B Citrus fruit, tuna, and yellow vegetables
C Chocolate milk, aged cheese, and yogurt’
D Green leafy vegetables, chicken, and milk
Answer: Chocolate milk, aged cheese, and yogurt’
#45. Nurse John is a aware that most crisis situations should resolve in about _________________.
A 6 to 12 months
B 1 to 12 weeks
C 4 to 6 weeks
D 4 to 6 months
Answer: 4 to 6 weeks
#46. Nurse Judy knows that statistics show that in adolescent suicide behavior _____________.
A Males account for more attempts than do females
B Females use more dramatic methods than males
C Males are more likely to use lethal methods than are females
D Females talk more about suicide before attempting it
Answer: Males are more likely to use lethal methods than are females
#47. Dervid with paranoid schizophrenia repeatedly uses profanity during an activity therapy session. Which response by the nurse would be most appropriate?
A I’m disappointed in you. You can’t control yourself even for a few minutes.”
B You’re just doing this to get back at me for making you come to therapy
C Your behavior won’t be tolerated. Go to your room immediately
D Your cursing is interrupting the activity. Take time out in your room for 10 minutes.
Answer: Your cursing is interrupting the activity. Take time out in your room for 10 minutes.
#48. Nurse Maureen knows that the nonantipsychotic medication used to treat some clients with schizoaffective disorder is_______________.
A phenelzine (Nardil)
B imipramine (Tofranil)
C lithium carbonate (Lithane)
D chlordiazepoxide (Librium)
Answer: lithium carbonate (Lithane)
#49. Which information is most important for the nurse Trinity to include in a teaching plan for a male schizophrenic client taking clozapine (Clozaril)?
A Report a sore throat or fever to the physician immediately.
B Blood pressure must be monitored for hypertension.
C Stop the medication when symptoms subside.
D Monthly blood tests will be necessary.
Answer: Report a sore throat or fever to the physician immediately.
#50. Ricky with chronic schizophrenia takes neuroleptic medication is admitted to the psychiatric unit. Nursing assessment reveals rigidity, fever, hypertension, and diaphoresis. These findings suggest which life threatening reaction.
A Tardive dyskinesia.
B Neuroleptic malignant syndrome.
C Akathisia
D Dystonia.
Answer: Neuroleptic malignant syndrome.
#51. Which nursing intervention would be most appropriate if a male client develop orthostatic hypotension while taking amitriptyline (Elavil)?
A Instructing the client to double the dosage until the problem resolves.
B Informing the client that this adverse reaction should disappear within 1 week.
C Consulting with the physician about substituting a different type of antidepressant.
D Advising the client to sit up for 1 minute before getting out of bed.
Answer: Advising the client to sit up for 1 minute before getting out of bed.
#52. Mr. Cruz visits the physician’s office to seek treatment for depression, feelings of hopelessness, poor appetite, insomnia, fatigue, low selfesteem, poor concentration, and difficulty making decisions. The client states that these symptoms began at least 2 years ago. Based on this report, the nurse Tyfany suspects ___________________.
A Cyclothymic disorder.
B A typical affective disorder.
C Dysthymic disorder.
D Major depression.
Answer: Dysthymic disorder.
#53. After taking an overdose of phenobarbital (Barbita), Mario is admitted to the emergency department. Dr. Trinidad prescribes activated charcoal (Charcocaps) to be administered by mouth immediately. Before administering the dose, the nurse verifies the dosage ordered. What is the usual minimum dose of activated charcoal?
A 15 g mixed in 500 ml of water
B 5 g mixed in 250 ml of water
C 60 g mixed in 500 ml of water
D 30 g mixed in 250 ml of water
Answer: 30 g mixed in 250 ml of water
#54. What herbal medication for depression, widely used in Europe, is now being prescribed in the United States?
A Ginkgo biloba
B Echinacea
C Ephedra
D St. John’s wort
Answer: St. John’s wort
#55. Cely with manic episodes is taking lithium. Which electrolyte level should the nurse check before administering this medication?
A Calcium
B Potassium
C Chloride
D Sodium
Answer: Sodium
#56. Nurse Josefina is caring for a client who has been diagnosed with delirium. Which statement about delirium is true?
A It’s characterized by an acute onset and lasts about 1 month.
B It’s characterized by a slowly evolving onset and lasts about 1 month.
C It’s characterized by an acute onset and lasts hours to a number of days.
D It’s characterized by a slowly evolving onset and lasts about 1 week.
Answer: It’s characterized by an acute onset and lasts hours to a number of days.
#57. Edward, a 66 year old client with slight memory impairment and poor concentration is diagnosed with primary degenerative dementia of the Alzheimer’s type. Early signs of this dementia include subtle personality changes and withdrawal from social interactions. To assess for progression to the middle stage of Alzheimer’s disease, the nurse should observe the client for ________________.
A Occasional irritable outbursts.
B Inability to perform self-care activities.
C Impaired communication.
D Lack of spontaneity.
Answer: Impaired communication.
#58. Isabel with a diagnosis of depression is started on imipramine (Tofranil), 75 mg by mouth at bedtime. The nurse should tell the client that ____________.
A This medication has no serious adverse effects.
B This medication may be habit forming and will be discontinued as soon as the client feels better.
C This medication may initially cause tiredness, which should become less bothersome over time.
D The client should avoid eating such foods as aged cheeses, yogurt, and chicken livers while taking the medication.
Answer: This medication may initially cause tiredness, which should become less bothersome over time.
#59. Kathleen is admitted to the psychiatric clinic for treatment of anorexia nervosa. To promote the client’s physical health, the nurse should plan to ______________.
A Weigh the client daily, after the evening meal.
B Severely restrict the client’s physical activities.
C Instruct the client to keep an accurate record of food and fluid intake.
D Monitor vital signs, serum electrolyte levels, and acid-base balance.
Answer: Monitor vital signs, serum electrolyte levels, and acid-base balance.
#60. Celia with a history of polysubstance abuse is admitted to the facility. She complains of nausea and vomiting 24 hours after admission. The nurse assesses the client and notes piloerection, pupillary dilation, and lacrimation. The nurse suspects that the client is going through which of the following withdrawals?
A Cannibis withdrawal
B Alcohol withdrawal
C Opioid withdrawal
D Cocaine withdrawal
Answer: Opioid withdrawal
Help your batchmates find the official result
Messenger