Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Physiologyc) – Page 4

#61. Mr. Garcia, an attorney who throws books and furniture around the office after losing a case is referred to the psychiatric nurse in the law firm’s employee assistance program. Nurse Beatriz knows that the client’s behavior most likely represents the use of which defense mechanism?
A Intellectualization
B Regression
C Reaction-formation
D Projection
Answer: Regression
#62. Nurse Anne is caring for a client who has been treated long term with antipsychotic medication. During the assessment, Nurse Anne checks the client for tardive dyskinesia. If tardive dyskinesia is present, Nurse Anne would most likely observe _________.
A Abnormal breathing through the nostrils accompanied by a “thrill
B Abnormal movements and involuntary movements of the mouth, tongue, and face.
C Severe hypertension, migraine headache.
D Severe headache, flushing, tremors, and ataxia.
Answer: Abnormal movements and involuntary movements of the mouth, tongue, and face.
#63. Dennis has a lithium level of 2.4 mEq/L. The nurse immediately would assess the client for which of the following signs or symptoms?
A Diarrhea
B Weakness
C Blurred vision
D Fecal incontinence
Answer: Blurred vision
#64. Nurse Jannah is monitoring a male client who has been placed inrestraints because of violent behavior. Nurse determines that it will be safe to remove the restraints when ________.
A The client apologizes and tells the nurse that it will never happen again
B The client verbalizes the reasons for the violent behavior.
C No acts of aggression have been observed within 1 hour after the release of two of the extremity restraints.
D The administered medication has taken effect.
Answer: No acts of aggression have been observed within 1 hour after the release of two of the extremity restraints.
#65. Nurse Irish is aware that Ritalin is the drug of choice for a child with ADHD. The side effects of the following may be noted by the nurse ________________.
A Bradycardia and diarrhea
B Sleepiness and lethargy
C Increased attention span and concentration
D Increase in appetite
Answer: Increased attention span and concentration
#66. Kitty, a 9 year old child has very limited vocabulary and interaction skills. She has an I.Q. of 45. She is diagnosed to have Mental retardation of this classification ___________.
A Severe
B Mild
C Profound
D Moderate
Answer: Moderate
#67. The therapeutic approach in the care of Armand an autistic child include the following EXCEPT.
A Engage in diversionary activities when acting -out
B Rearrange the environment to activate the child
C Provide safety measures
D Provide an atmosphere of acceptance
Answer: Rearrange the environment to activate the child
#68. Jeremy is brought to the emergency room by friends who state that he took something an hour ago. He is actively hallucinating, agitated, with irritated nasal septum.
A Heroin
B Marijuana
C LSD
D Cocaine
Answer: Cocaine
#69. Nurse Pauline is aware that Dementia unlike delirium is characterized by _______________.
A Sensory perceptual change
B Slurred speech
C Insidious onset
D Clouding of consciousness
Answer: Insidious onset
#70. A 35 year old female has intense fear of riding an elevator. She claims “ As if I will die inside.” The client is suffering from _________.
A Agoraphobia
B Xenophobia
C Claustrophobia
D Social phobia
Answer: Claustrophobia
#71. Nurse Myrna develops a counter-transference reaction. This is evidenced by ____________.
A Confronting the client about discrepancies in verbal or non-verbal behavior
B Focusing on the feelings of the client.
C Revealing personal information to the client
D The client feels angry towards the nurse who resembles his mother.
Answer: Revealing personal information to the client
#72. Tristan is on Lithium has suffered from diarrhea and vomiting. What should the nurse in-charge do first?
A Recognize this as a drug interaction
B Reassure the client that these are common side effects of lithium therapy
C Give the client Cogentin
D Hold the next dose and obtain an order for a stat serum lithium level
Answer: Hold the next dose and obtain an order for a stat serum lithium level
#73. Nurse Sarah ensures a therapeutic environment for all the client. Which of the following best describes a therapeutic milieu?
A A cognitive approach to change behavior
B A therapy that rewards adaptive behavior
C A permissive and congenial environment
D A living, learning or working environment.
Answer: A living, learning or working environment.
#74. Anthony is very hostile toward one of the staff for no apparent reason. He is manifesting __________________.
A Resistance
B Splitting
C Countertransference
D Transference
Answer: Transference
#75. Marielle, 17 years old was sexually attacked while on her way home from school. She is brought to the hospital by her mother. Rape is an example of which type of crisis __________.
A Internal
B Situational
C Adventitious
D Developmental
Answer: Adventitious
#76. Nurse Greta is aware that the following is classified as an Axis I disorder by the Diagnosis and Statistical Manual of Mental Disorders, Text Revision (DSM-IV-TR) is?
A Major depression
B Borderline personality disorder
C Obesity
D Hypertension
Answer: Major depression
#77. Katrina, a newly admitted is extremely hostile toward a staff member she has just met, without apparent reason. According to Freudian theory, the nurse should suspect that the client is experiencing which of the following phenomena?
A Intellectualization
B Splitting
C Transference
D Triangulation
Answer: Transference
#78. An 83year-old male client is in extended care facility is anxious most of the time and frequently complains of a number of vague symptoms that interfere with his ability to eat. These symptoms indicate which of the following disorders?
A Hypochondriasis
B Conversion disorder
C Sublimation
D Severe anxiety
Answer: Hypochondriasis
#79. Charina, a college student who frequently visited the health center during the past year with multiple vague complaints of GI symptoms before course examinations. Although physical causes have been eliminated, the student continues to express her belief that she has a serious illness. These symptoms are typically of which of the following disorders?
A Conversion disorder
B Depersonalization
C Somatization disorder
D Hypochondriasis
Answer: Hypochondriasis
#80. Nurse Daisy is aware that the following pharmacologic agents are sedative hypnotic medication is used to induce sleep for a client experiencing a sleep disorder is ________.
A Triazolam (Halcion)
B Fluoxetine (Prozac)
C Paroxetine (Paxil)
D Risperidone (Risperdal)
Answer: Triazolam (Halcion)
Help your batchmates find the official result
Messenger