Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Nursing Physiologyc) – Page 5

#81. Aldo, with a somatoform pain disorder may obtain secondary gain. Which of the following statement refers to a secondary gain?
A It enables the client to avoid some unpleasant activity
B It decreases the preoccupation with the physical illness
C It brings some stability to the family
D It promotes emotional support or attention for the client
Answer: It promotes emotional support or attention for the client
#82. Dervid is diagnosed with panic disorder with agoraphobia is talking with the nurse in-charge about the progress made in treatment. Which of the following statements indicates a positive client response?
A Last night I decided to eat more than a bowl of cereal”
B I’m hyperventilating only when I have a panic attack
C I went to the mall with my friends last Saturday
D Today I decided that I can stop taking my medication
Answer: I went to the mall with my friends last Saturday
#83. The effectiveness of monoamine oxidase (MAO) inhibitor drug therapy in client with posttraumatic stress disorder can be demonstrated by which of the following client self –reports?
A I’ve lost my phobia for water”
B I’ve lost my craving for alcohol
C I’m sleeping better and don’t have nightmares
D I’m not losing my temper as much
Answer: I’m sleeping better and don’t have nightmares
#84. Mark, with a diagnosis of generalized anxiety disorder wants to stop taking his lorazepam (Ativan). Which of the following important facts should nurse Betty discuss with the client about discontinuing the medication?
A Stopping the drug can cause withdrawal symptoms
B Stopping the drug decreases sleeping difficulties
C Stopping the drug increases cognitive abilities
D Stopping the drug may cause depression
Answer: Stopping the drug can cause withdrawal symptoms
#85. Jennifer, an adolescent who is depressed and reported by his parents as having difficulty in school is brought to the community mental health center to be evaluated. Which of the following other health problems would the nurse suspect?
A Cognitive impairment
B Labile moods
C Behavioral difficulties
D Anxiety disorder
Answer: Behavioral difficulties
#86. Ricardo, an outpatient in psychiatric facility is diagnosed with dysthymic disorder. Which of the following statement about dysthymic disorder is true?
A It involves a mood range from moderate depression to hypomania
B It involves a single manic depression
C It’s a mood disorder similar to major depression but of mild to moderate severity
D It’s a form of depression that occurs in the fall and winter
Answer: It’s a mood disorder similar to major depression but of mild to moderate severity
#87. The nurse is aware that the following ways in vascular dementia different from Alzheimer’s disease is __________.
A The inability to perform motor activities occurs in vascular dementia
B Vascular dementia has more abrupt onset
C The duration of vascular dementia is usually brief
D Personality change is common in vascular dementia
Answer: Vascular dementia has more abrupt onset
#88. Loretta, a newly admitted client was diagnosed with delirium and has history of hypertension and anxiety. She had been taking digoxin, furosemide (Lasix), and diazepam (Valium) for anxiety. This client’s impairment may be related to which of the following conditions?
A Infection
B Metabolic acidosis
C Drug intoxication
D Hepatic encephalopathy
Answer: Drug intoxication
#89. Nurse Ron enters a client’s room, the client says, “They’re crawling on my sheets! Get them off my bed!” Which of the following assessment is the most accurate?
A The client is experiencing dysarthria
B he client is experiencing aphasia
C The client is experiencing visual hallucination
D The client is experiencing a flight of ideas
Answer: The client is experiencing visual hallucination
#90. Which of the following descriptions of a client’s experience and behavior can be assessed as an illusion?
A The client becomes anxious whenever the nurse leaves the bedside
B The client says, “I keep hearing a voice telling me to run away”
C The client tries to hit the nurse when vital signs must be taken
D The client looks at the shadow on a wall and tells the nurse she sees frightening faces on the wall.
Answer: The client looks at the shadow on a wall and tells the nurse she sees frightening faces on the wall.
#91. During conversation of Nurse John with a client, he observes that the client shift from one topic to the next on a regular basis. Which of the following terms describes this disorder?
A Flight of ideas
B Loose association
C Ideas of reference
D Concrete thinking
Answer: Loose association
#92. Francis tells the nurse that her coworkers are sabotaging the computer. When the nurse asks questions, the client becomes argumentative. This behavior shows personality traits associated with which of the following personality disorder?
A Antisocial
B Schizotypal
C Histrionic
D Paranoid
Answer: Paranoid
#93. Which of the following interventions is important for a Cely experiencing with paranoid personality disorder taking olanzapine (Zyprexa)?
A Explain effects of serotonin syndrome
B Explain that the drug is less affective if the client smokes
C Teach the client to watch for extrapyramidal adverse reaction
D Discuss the need to report paradoxical effects such as euphoria
Answer: Explain that the drug is less affective if the client smokes
#94. Nurse Alexandra notices other clients on the unit avoiding a client diagnosed with antisocial personality disorder. When discussing appropriate behavior in group therapy, which of the following comments is expected about this client by his peers?
A Show of temper tantrums
B Constant need for attention
C Belief in superstition
D Lack of honesty
Answer: Lack of honesty
#95. Tommy, with dependent personality disorder is working to increase his selfesteem. Which of the following statements by the Tommy shows teaching was successful?
A I’m not as envious of the things other people have as I used to be
B I find I can’t stop myself from taking over things other should be doing
C I’m not going to look just at the negative things about myself
D I’m most concerned about my level of competence and progress
Answer: ’m not going to look just at the negative things about myself
#96. Norma, a 42-year-old client with a diagnosis of chronic undifferentiated schizophrenia lives in a rooming house that has a weekly nursing clinic. She scratches while she tells the nurse she feels creatures eating away at her skin. Which of the following interventions should be done first?
A Talk about his hallucinations and fears
B Call his physician to get his medication increased to control his psychosis
C Refer him for anticholinergic adverse reactions
D Assess for possible physical problems such as rash
Answer: Assess for possible physical problems such as rash
#97. Ivy, who is on the psychiatric unit is copying and imitating the movements of her primary nurse. During recovery, she says, “I thought the nurse was my mirror. I felt connected only when I saw my nurse.” This behavior is known by which of the following terms?
A Ego-syntonicity
B Ritualism
C Modeling
D Echopraxia
Answer: Echopraxia
#98. Jun approaches the nurse and tells that he hears a voice telling him that he’s evil and deserves to die. Which of the following terms describes the client’s perception?
A Delusion
B Hallucination
C Idea of reference
D Disorganized speech
Answer: Hallucination
#99. Mike is admitted to a psychiatric unit with a diagnosis of undifferentiated schizophrenia. Which of the following defense mechanisms is probably used by mike?
A Regression
B Rationalization
C Projection
D Repression
Answer: Regression
#100. Rocky has started taking haloperidol (Haldol). Which of the following instructions is most appropriate for Ricky before taking haloperidol?
A This drug will indirectly control essential hypertension
B Should report feelings of restlessness or agitation at once
C Be aware you’ll feel increased energy taking this drug
D Use a sunscreen outdoors on a year-round basis
Answer: Should report feelings of restlessness or agitation at once
Help your batchmates find the official result
Messenger