Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Arith Db) – Page 1

#1. Find the area at the cross section of a pipe with the inside diameter of 14 inches and outside diameter of 17 inches?
A 38.92 sq.in
B 220.42 sq. in
C 73.04 sq. in
D 153.94 sq. in
Answer: 73.04 sq. in
#2. If the total fall of house sewer is 24 inches per 120 feet. What is the slope per foot in sewer?
A 0.01
B 0.04
C 0.03
D 0.02
Answer: 0.02
#3. The amount of heat required to change ice to liquid water is?
A 344 Btu
B 214 Btu
C 114 Btu
D 144 Btu
Answer: 144 Btu
#4. For any two triangles, if an angle of one triangles is congruent to an angle of the other and if the two sides of one triangle are proportional to two sides of the other, they are what kind of triangles?
A Dissimilar
B Complementary
C Supplementary
D Similar
Answer: Similar
#5. A temperature of 1800 F is approximately equal to?
A 172.22 oC
B 182.22 oC
C 82.22 oC
D 72.22 oC
Answer: 82.22 oC
#6. An angle inscribe in a semi-circle is always?
A 180 degrees
B greater than 90 degrees
C less than 90 degrees
D 90 degrees
Answer: 90 degrees
#7. A factor repeated to produce a power is?
A Numerator
B Square
C root
D Quotient
Answer: root
#8. A polygon with ten sides is?
A tendicagon
B Undecagon
C Decagon
D Dodecagon
Answer: Decagon
#9. A water supply system is to be installed at a distance of 54 meters using 6 meters long PVC pipe with a diameter of 100 mm. determine the number of length of PVC pipe to be used?
A 540
B 9
C 90
D 12
Answer: 9
#10. What is the number of horsepower required to raise 25,000 lbs of water for a height of 30 meters within 10 minutes?
A 5 hp
B 6 hp
C 7 hp
D 8 hp
Answer: 8 hp
#11. Twenty less than four times a certain number is 4. Determine the number
A 6
B 5
C 4
D 3
Answer: 6
#12. What is the number of the horsepower to lift 10,000 gallons of water per hour top to a height of 90 ft? assume the weight of water to be 8- ½ lbs per gallon
A 4.86
B 3.56
C 3.86
D 4.56
Answer: 3.86
#13. One cubic foot of water is assumed to wight 62.5 lbs. what is the weight of one cubic inch of water?
A 0.0461
B 0.0416
C 0.0361
D 0.0316
Answer: 0.0361
#14. Find the distance around a circle whose diameter is 8 meters.
A /(50 \pi/)
B /(25 \pi/)
C /(8 \pi/)
D /(16 \pi/)
Answer: /(8 \pi/)
#15. Find the area of a circle whose radius is 0.82 cm.
A 2.11
B 5.58
C 0.67
D 3.14
Answer: 2.11
#16. A man bought plumbing tools worth 2100. The sales tax was 8%. How much did the man pay?
A 2368
B 2378
C 2278
D 2268
Answer: 2268
#17. A drainage pipe line 1000 ft long is laid at a slope of 2%. What is the total drop of the lower end?
A 15 ft
B 25 ft
C 20 ft
D 35 ft
Answer: 20 ft
#18. What is the travel length of a plastic pipe 4” in diameter if the offset angle is 11.250 and the offset length is 60 cm.
A 2m
B 3m
C 4m
D 5m
Answer: 3m
#19. A 150 mm diameter pipe, 50 ft long is installed vertically. It is filled with water at atmospheric pressure, what is the total pressure in psi at the bottom?
A 21.66 psi
B 22.66 psi
C 23.65 psi
D 20.65 psi
Answer: 21.66 psi
#20. What is the pressure in pounds per square inch at the base of a 10 foot water cylinder?
A 4.63 psi
B 0.433 ps
C 4.33 psi
D 4.36 psi
Answer: 4.33 psi
Help your batchmates find the official result
Messenger