Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Arith Db) – Page 2

#21. If the total working area of the plunger of a pump is 10 sq. in. What is the total pressure in pounds on the plunger when pumping against 125 lbs per square inch?
A 11.5 lbs
B 12.5 lbs
C 13.5 lbs
D 14.5 lbs
Answer: 12.5 lbs
#22. 350 is to be divided between Jones and Smith so that Jones will receive 25 more than Smith. How much Jones received?
A 185.50
B 186.50
C 178.50
D 187.50
Answer: 187.50
#23. 350 is to be divided between Jones and Smith so that Jones will receive 25 more than Smith. How much Smith received?
A 167.50
B 155.50
C 162.50
D 165.50
Answer: 162.50
#24. Find two consecutive even integers such that the square of the larger is 44 greater that the square of the smaller integers.
A 8 and 10
B 10 and 11
C 10 and 12
D 12 and 14
Answer: 10 and 12
#25. A messenger traveling 65 miles per hour pursues a truck which has a start of 2 hours and overtacks it in 3 hours. Find the trucks’ speed?
A 40 miles/hr
B 38 miles/hr
C 37 miles/hr
D 39 miles/hr
Answer: 39 miles/hr
#26. A motorboat went 70 miles in 4 hours when traveling at full speed upstream on a river whose current flows at the rate of 6 miles per hour. How fast can the boat travel in still water?
A 24.5 miles/hr
B 21.5 miles/hr
C 22.5 miles/hr
D 23.5 miles/hr
Answer: 23.5 miles/hr
#27. Two coats of paint are required for an elevated water pipe line 7 inches in diameter (outside diameter) and 200 ft long. If a gallon of paint covers 200 sq. ft. on the first coat and 250 sq. ft. on the second coat, how many gallons are needed?
A 31 gallons
B 32 gallons
C 33 gallons
D 30 gallons
Answer: 33 gallons
#28. What is the radius of a circle the area of which is equal to that of a rectangle whose sides are 26.9 and 12.5 inches respectively?
A 12.44 in
B 12.24 in
C 10.34 in
D 11.54 in
Answer: 10.34 in
#29. What is the weight of a solid ball of brass 6 inches in diameter? Assume specific gravity of 8.4?
A 33.3 lbs
B 36.5 lbs
C 34.3 lbs
D 35.3 lbs
Answer: 34.3 lbs
#30. One cubic yard can give a volume equivalent to?
A 0.2024 cu.m
B 0.9232 cu.m
C 0.7651 cu.m
D 0.2835 cu.m.
Answer: 0.7651 cu.m
#31. Find the diameter of a circle whose area is equal to the difference between the area of an 8-inch circle and the area of a 4-inch circle?
A 5.26 in
B 3.79 in
C 12.5 in
D 6.93 in
Answer: 6.93 in
#32. One gallon is equal to?
A 0.0023 cu.m
B 3.65 liters
C 22.8725 mm
D 2.31 cu.m
Answer: 3.65 liters
#33. An index of short term paying ability is called
A Acid-test ratio
B Receivable turn-over
C Profit margin ratio
D Current ratio
Answer: Current ratio
#34. An artificial expenses that spreads purchase price of an asset or another property over number of years.
A Bond
B Amnesty
C Singking fund
D Depreciation
Answer: Depreciation
#35. Estimated value at the end of the useful life
A Market value
B Fair value
C Book value
D Salvage value
Answer: Salvage value
#36. Consists of the actual counting or determination of the actual quantity of the materials on hand as of a given date.
A Material count
B Technological assessment
C Material update
D Physical inventory
Answer: Physical inventory
#37. Additional information of prospective bidders on contract documents issued prior to bidding date
A Escalatory
B Technological assessment
C Bid bulletin
D Delict
Answer: Bid bulletin
#38. A series of uniform accounts over a period of time
A Inflation
B Depreciation
C Annuity
D Perpetuity
Answer: Annuity
#39. The quantity of a certain commodity that is offered for sale at a certain price at a given place and time
A Supply
B Demand
C Stocks
D Goods
Answer: Supply
#40. Work-in process is classified as
A An owner’s equity
B An expenses
C A liability
D An asset
Answer: An asset
Help your batchmates find the official result
Messenger