Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Arith Db) – Page 3

#41. What is the highest position in the corporation?
A President
B Board of directors
C Stockholders
D Chairman of the board
Answer: Chairman of the board
#42. Type of ownership in business here individuals exercise and enjoy the right in their own interest.
A Equitable
B Pure
C Public
D Private
Answer: Private
#43. Decrease in the value of a physical property due to the passage of time.
A Inflation
B Depletion
C Recession
D Depreciation
Answer: Depreciation
#44. An association of two or more individuals for the purpose of operating a business as co-owners for profit
A Corporation
B Sole proprietorship
C Partnership
D Company
Answer: Partnership
#45. A type of annuity where the payments are made at the end of payment period starting from the first period
A perpetuity
B deferred annuity
C annuity due
D ordinary annuity
Answer: ordinary annuity
#46. Bond to which are attached coupons indicating the interest due and the date when such interest is to be paid
A collateral trust bond
B registered bond
C coupon bond
D mortgage bond
Answer: coupon bond
#47. When free competition exists the price of a product will be that value where supply is equal to the demand
A Law of demand
B Law of supply
C Law of diminishing return
D Law of supply and demand
Answer: Law of supply and demand
#48. The ratio of the net income to the owners’ equity is known as
A Gross margin
B Price-earning ratio
C Return of investment
D Profit margin ratio
Answer: Return of investment
#49. Capitalized cost of any property is equal to the
A Annual cost
B First cost + interest of the first cost
C First cost+ salvage value
D First cost+ cost of perpetual maintenance
Answer: First cost+ cost of perpetual maintenance
#50. Which of the following depreciation methods cannot have a salvage value of zero?
A SYD method
B Straight line method
C Declining balance method
D Sinking fund method
Answer: Declining balance method
#51. The lessening of the value of an asset due to the decrease in the quantity available preferring to the natural resources?
A Depreciation
B Incremental cost
C Depletion
D Inflation
Answer: Depletion
#52. An increase in the value of a capital asset is called
A Capital stock
B Capital expenditure
C Profit
D Capital gain
Answer: Capital gain
#53. Lands, buildings, plant and machinery are example of
A Current assets
B Trade investments
C Fixed assets
D Intangible assets
Answer: Fixed assets
#54. One gallon is equal to:
A 2.31 cu.in
B 3.65 liters
C 22. 8725 mm
D 0.0023 cu.m
Answer: 3.65 liters
#55. If each edge of a cube is decreased by 50%, how much percentage will the volume be decreased?
A 85 %
B 87.50 %
C 83.60 %
D 80 %
Answer: 87.50 %
#56. The hour hand of a huge clock is 100 cm long. What is the circumferential speed of the tip of this hand in cm/hr?
A 50.25 cm/hr
B 52.36 cm/hr
C 45.5 cm/hr
D 55.45 cm/hr
Answer: 52.36 cm/hr
#57. Find the 25th term of an arithmetic progression 5,8,11,14….
A 42
B 125
C 77
D 350
Answer: 77
#58. In an isosceles right triangle, the hypotenuse is how much longer than its sides?
A twice
B \(\sqrt{2}\) times
C 1.5 times
D \(\frac{\sqrt{2}}{2}\) times
Answer: \(\sqrt{2}\) times
#59. Find the value of \(\theta\) if \(\tan 4\theta=\cot 6\theta\)
A \(9^o\)
B \(18^o\)
C \(10^o\)
D \(24^o\)
Answer: \(9^o\)
#60. A spherical steel ball is placed into a vertical circular cylinder containing water, causing the water level to rise by 12 cm. if the radius of the cylinder is 15 cm. what is the radius of the ball in cm?
A 15
B 14.75
C 13.50
D 12.65
Answer: 12.65
Help your batchmates find the official result
Messenger