Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Arith Db) – Page 4

#61. What is the surface area of a sphere whose volume is 36 cu.m?
A 55.8 cum
B 48.90 cum
C 52.70 cum
D 57.78 cum
Answer: 52.70 cum
#62. The pressure in a tank is 50 psi, what is the equivalent pressure head of water
A 733.94 ft
B 115.38 ft
C 9.62 ft
D 61.16 ft
Answer: 115.38 ft
#63. What is the equivalent pressure head of fuel oil with sp. Gr.= 0.92 if the pressure in a tank is 50 psi?
A 125.42 ft
B 115.38 ft
C 797.77 ft
D 733.94 ft
Answer: 125.42 ft
#64. A tank can be filled by pipe A in 3 hours and by pipe B in 5 hours. When the tank is full, it can be drained by pipe C in 4 hours.What is the rate of Pipe A
A 1/12
B 1/5
C 1/3
D 1/4
Answer: 1/3
#65. A tank can be filled by pipe A in 3 hours and by pipe B in 5 hours. When the tank is full, it can be drained by pipe C in 4 hours.What is the rate of pipe C
A 1/12
B 1/4
C 1/5
D 1/3
Answer: 1/4
#66. A tank can be filled by pipe A in 3 hours and by pipe B in 5 hours. When the tank is full, it can be drained by pipe C in 4 hours.If the tank is initially empty and pipe A & pipe B are open, how many hours will take to fill up the tank?
A 3.53
B 1.714
C 0.53
D 1.875
Answer: 1.875
#67. A tank can be filled by pipe A in 3 hours and by pipe B in 5 hours. When the tank is full, it can be drained by pipe C in 4 hours. If the tank is half full and pipe A & pipe C are open, how many hours will it take to fill up the tank?
A 3
B 2
C 6
D 12
Answer: 6
#68. A tank can be filled by pipe A in 3 hours and by pipe B in 5 hours. When the tank is full, it can be drained by pipe C in 4 hours. If the tank is initially empty and all three pipe are open, how many hours will it take to fill up the tank?
A 0.28
B 3.53
C 0.78
D 1.28
Answer: 3.53
#69. A vertical pole 6 ft high casts a shadow 4 ft long. At the same time a tree casts a shadow 64 ft long. What is the height, in feet, of the tree?
A 44
B 72
C 192
D 96
Answer: 96
#70. If 4 men can clear the garbage near a school in 6 hours, how many hours will it take 12 men working at the same rate to perform this task?
A 2
B 4
C 8
D 7
Answer: 2
#71. Is a sewer line or system directly controlled by public authority?
A House sewer
B Private sewer
C Main sewer
D Sanitary sewer
Answer: Main sewer
#72. Air pressure in drainage pipes greater than atmospheric pressure?
A Normal pressure
B Standard pressure
C Barometric pressure
D Back pressure
Answer: Back pressure
#73. Refers to the pressure range measured over a period of 24 hours?
A Static pressure
B Pressure
C Critical pressure
D Normal pressure
Answer: Critical pressure
#74. Located at the lower end of the pump used to prevent lost of priming the pump?
A Globe valve
B Foot valve
C Gate valve
D Angle valve
Answer: Foot valve
#75. The inspection of gas piping system prior to covering or concealing such pipe is called a:
A Routine inspection
B Hydro piping inspection
C Rough piping inspection
D Site inspection
Answer: Rough piping inspection
#76. In bending plastic, what will be the practical material to be used to prevent fattening of the pipe?
A Metal spring
B Water
C Sand
D Gravel
Answer: Sand
#77. An alloy of copper and tin is 20% copper. How many pounds of copper must be added to 20 pounds of the alloy in order for the resulting alloy to be 50% copper?
A 6
B 13
C 12.5
D 12
Answer: 12
#78. How much water, in cm3, must be added to 100 cm3 of 80% solution of boric acid to reduce it to a 50% solution?
A 30
B 40
C 50
D 60
Answer: 60
#79. How many quartz of a 90% solution of alcohol should be mixed with a 75% solution of alcohol in order to make 20 quarts of 78% solution?
A 4
B 5
C 6
D 3
Answer: 4
#80. A machine can cut some wood in 6 minutes, and a man using a hand saw can do it in 18 minutes. After 4 minutes there is a power shortage and the wood must be cut by hand saw. How many minutes must the man work to complete the task?
A 2
B 6
C 12
D 14
Answer: 6
Help your batchmates find the official result
Messenger