Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Arith Db) – Page 5

#81. Three pipes are used to fill a pool with water. One pipe alone can fill the pool in 9 hours. Another can fill it in 6 hours. The third can fill it in 3 hours. How many minutes will it take to fill this pool if all three pipes are used simultaneously?
A 98
B 54
C 11
D 1.63
Answer: 1.63
#82. If three secretaries can type six manuscripts in 12 days, how many days will it take two secretaries to type three such manuscripts?
A 4
B 16
C 12
D 9
Answer: 9
#83. A pulley whose diameter is 9 inches is connected by a belt to another pulley whose diameter is 6 inches. If the larger pulley runs at 1200 revolutions per minutes, at how many revolutions per minutes does the smaller pulley run?
A 800
B 1600
C 1800
D 1080
Answer: 1600
#84. How many tiles are needed to cover a bathroom floor 3 m long and 2m wide if each tile is a square of side 1 decimeter?
A 60
B 600
C 120
D 1200
Answer: 60
#85. A tank is ¾ filled with oil. After 65 liters of oil are drawn out, the tank is still half full. How many liters can the tank hold?
A 130
B 195
C 260
D 360
Answer: 260
#86. There are 252 students in a school. If the ratio of female to male students is 3:4, how many female students are there?
A 189
B 108
C 124
D 63
Answer: 108
#87. A father willed that his three sons’s inheritance from him (starting from eldest) be in ratio 1:2:3. If the middle sons’s inheritance was P27,000, how much did the third (or youngest) son inherit?
A P81,000
B P13,500
C P54,000
D P40,500
Answer: P40,500
#88. Mercury boils at 675 oF. what is the boiling point of mercury in oC?
A 675
B 735
C 537
D 357
Answer: 357
#89. What is the area of the square inscribed in the quadrant if the radius of the circle is 10 cm?
A 78.54 cm2
B 100 cm2
C 75 cm2
D 50 cm2
Answer: 50 cm2
#90. What amount should be paid on February 14, 1991 on a loan of P 5,090 made October 7, 1990 with 5.6% simple interest?
A P 5 200
B P 5 910.56
C P 6 000
D P 5 190.56
Answer: P 5 190.56
#91. A truck starts from rest and moves with constant acceleration of 5 m/s2. What is its distance traveled after 4 seconds has elapsed?
A 80
B 30
C 20
D 40
Answer: 40
#92. A marble dropped from a bridge strikes the water in 5 seconds. What is the height of the bridge?
A 123 m
B 122 m
C 125 m
D 120 m
Answer: 123 m
#93. A refrigerators cost P 15,000 when it is new. It depreciates at the rate of 10% per year. What would it worth after 10 years?
A P 5,230.18
B P 5,330.21
C P 5,233.12
D P 5,030.14
Answer: P 5,230.18
#94. How much work is required to lift a 50 pounds weight 100 ft vertically from ground level?
A 5000 ft-lb
B 500 ft-lb
C 50 ft-lb
D 250 ft-lb
Answer: 5000 ft-lb
#95. A swimming pool is 5 m wide, 20 m long and 1.20 m deep, is being filled up with a pipe at the rate of 85 gallons per minutes. How long does it take to fill the pool?
A 6 hrs
B 7 hrs
C 5 hrs
D 6.2 hrs
Answer: 6.2 hrs
#96. What is the radius of a circle whose area is equal to that of a rectangle whose sides are 20 meters and 30 meters respectively?
A 13.83 m
B 15.92 m
C 14.92 m
D 9.17 m
Answer: 13.83 m
#97. Find the height of a cylinder tank which is filled with water weighing 200 kg and its diameter of the base is 0.4 m (specific gravity of water=1).
A 1.592 m
B 15.92 m
C 14.92 m
D 1.492 m
Answer: 1.592 m
#98. A plumber crossed a river 30 m wide but current brought 40 m beyond and further to the opposite bank. What is the total distance traveled?
A 35 m
B 65 m
C 45 m
D 55 m
Answer: 45 m
#99. A car 15 ft long overtakes a truck 30 ft. long which is traveling at a rate 45 mph. How fast must the car travel to pass the truck in 3 seconds?
A 65
B 55
C 45
D 75
Answer: 75
#100. If the numerator of a fraction is doubled and the denominator is increased by 7, the value becomes 2/3. If the denominator is doubled and the numerator is increased by 2, the value becomes 3/5. Find the original fraction.
A 4/5
B 3/4
C 5/6
D 4/7
Answer: 4/5
Help your batchmates find the official result
Messenger