Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Set 1 of 6
Next →
General Exams (Plum Code Db) – Page 1
#1. Refers to an individual who worked in the sanitary field of ancient Rome.
A
Plumbum
B
Plumber
C
Plum
D
Plumbarius
Show Answer
Answer:
Plumbarius
#2. Storm water is?
A
Waste water
B
Potable water
C
Rain water
D
Sea water
Show Answer
Answer:
Rain water
#3. Is a drain from two or three fixtures connected to a single trap?
A
Continuous vent
B
Common vent
C
Circuit vent
D
Branch vent
Show Answer
Answer:
Circuit vent
#4. Waste discharge by water closet is?
A
Liquid waste
B
Urine
C
Water waste
D
Solid waste
Show Answer
Answer:
Water waste
#5. The minimum allowable size of any drain, horizontal branch, vertical soil or waste stack serving one or more water closets shall be?
A
5 in
B
3 in
C
4 in
D
2 in
Show Answer
Answer:
4 in
#6. The air pressure test for any threaded (low pressure) gas piping system shall be at least?
A
15 ft head for 15 minutes
B
10 psi for 15 minutes
C
15 psi for 15 minutes
D
10 ft head for 15 minutes
Show Answer
Answer:
10 psi for 15 minutes
#7. Refers to the resistance produced by flowing water with fittings and interior surface of the pipe?
A
Force
B
velocity
C
Friction
D
Pressure
Show Answer
Answer:
Friction
#8. What pressure is required to test water supply system?
A
250% of used water pressure
B
200% of used water pressure
C
150% of used water pressure
D
100% of used water pressure
Show Answer
Answer:
150% of used water pressure
#9. Combination of two chemical elements called hydrogen and oxygen?
A
Ice
B
fluid
C
Liquid
D
Water
Show Answer
Answer:
Water
#10. The minimum pressure that should be maintained for fixtures containing flush tank supplies shall be?
A
0.434 psi
B
4.340 psi
C
8.0 psi
D
30 psi
Show Answer
Answer:
8.0 psi
#11. A device used to measure the amount of water that passes through the water service?
A
Water gauge
B
Water tank
C
Water meter
D
Water stop
Show Answer
Answer:
Water meter
#12. The valve for controlling two or more outlet in a cold water supply line may be a?
A
Non-rising stem globe valve
B
Ground key valve
C
Heavy duty gate valve
D
Full way gate valve
Show Answer
Answer:
Full way gate valve
#13. A material not listed in the code for use in water piping is?
A
Plastic
B
Cast iron
C
Asbestos cement
D
Aluminum
Show Answer
Answer:
Aluminum
#14. The lowest piping system that receives the discharge from soil, waste and other drainage pipes is?
A
Soil pipe
B
Building sewer
C
Building drain
D
Asbestos pipe
Show Answer
Answer:
Building drain
#15. A set of regulation adapted by an administrative agency that has jurisdiction over material and design specification in plumbing?
A
Building code
B
Plumbing Jurisdiction Code
C
Plumbing code
D
Code of ethics
Show Answer
Answer:
Plumbing code
#16. It is inserted into the water main and it serves as the control of the water service?
A
Meter stop
B
Corporation stop
C
Curb stop
D
Water stop
Show Answer
Answer:
Curb stop
#17. A mechanical device used to circulate hit water to the plumbing system?
A
Overhead feed system
B
Up feed system
C
Hot water system
D
Pump circuit system
Show Answer
Answer:
Hot water system
#18. The waste test for drainage system shall be at least?
A
15 psi
B
10 psi
C
10 ft head
D
15 ft head
Show Answer
Answer:
10 ft head
#19. Used on a smaller distribution system for elevating water in wells or other sources?
A
Piston pump
B
Centrifugal pump
C
Pumping station
D
Water pump
Show Answer
Answer:
Water pump
#20. The minimum quantity of water for flush urinals is?
A
4 gallons
B
3 gallons
C
2 gallons
D
1 gallons
Show Answer
Answer:
2 gallons
Next
Set 1 of 6
Next →
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link
Continue studying
Keep reviewing
Choose your next study resource.
Practice Tests
→
Latest Reviewers
→
Exam Coverage
→
PDF Files
→
Exam Results
→