Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Code Db) – Page 2

#21. A pipe from the street water main to the building served is?
A MWSS
B Water main distribution pipe
C Distribution pipe
D Service pipe
Answer: Service pipe
#22. Actuated by stem screw, and hand wheel, suited on installation that calls for throttling?
A Foot valve
B Gate valve
C Globe valve
D Angle valve
Answer: Globe valve
#23. Minimum of number of water closet required at office 20 persons?
A 1
B 2
C 3
D 4
Answer: 1
#24. A vertical pipe usually used for the storage of water, frequently under pressure?
A Vent pipe
B Stand pipe
C Vertical pipe
D Waste pipe
Answer: Stand pipe
#25. A bowl or basin used for washing face and hands?
A Bathtub
B Compartment sink
C Lavatory
D Mixing bowl
Answer: Lavatory
#26. Fire prevention month?
A July
B April
C May
D March
Answer: March
#27. Considers the building density in the locality and flammability of the structures and its contents?
A Civil Code
B Fire Protection
C Fire Bureau
D Fire Code
Answer: Fire Code
#28. Always located near the stairs for use by firemen in case of fire?
A Fire tank
B Fire hose
C Standpipe
D Hydro pneumatic pump
Answer: Standpipe
#29. Refers to the piping installation where both the mains and the distribution pipes are constantly filled with water?
A Standpipe
B Dry pipe
C Wet pipe
D Water pipe
Answer: Wet pipe
#30. Used as a terminal of the soil branch in each floor?
A Aeration
B Deaerator
C Sovent system
D Ventilation
Answer: Sovent system
#31. Installed at the bottom portion of the soil stack where the house drain is connected to receive the discharge from Aeration?
A Aeration
B Deaeration
C Ventilation
D Sovent system
Answer: Ventilation
#32. Recommended minimum size of p-trap for floor drain is?
A 6 inches
B 2 inches
C 3 inches
D 4 inches
Answer: 4 inches
#33. The trap of the floor drain shall be placed not more than _________ centimeters below the finished floor line, to facilitate cleaning in case of line trouble.
A 60
B 40
C 30
D 50
Answer: 30
#34. Recommended grade or slope of a house drain?
A 3%
B ½%
C 1%
D 2%
Answer: 2%
#35. One fixture unit represents how many liters of water?
A 50 liters
B 40 liters
C 30 liters
D 10 liters
Answer: 30 liters
#36. No water closet shall discharge in to drain less than ____inches diameter pipe
A 4 inches
B 2 inches
C 3 inches
D 2-1/2 inches
Answer: 3 inches
#37. As per Plumbing Code on soil pipe, at least _____of the vertical stacks in the plumbing system must extended full size through the roof.
A 1
B 2
C 3
D 4
Answer: 1
#38. Recommended size of waste pipe for urinal?
A 32 mm
B 38 mm
C 40 mm
D 50 mm
Answer: 50 mm
#39. What is the recommended size of waste pipe for bathtub?
A 32-38 mm
B 38-40 mm
C 40-50 mm
D 38-50 mm
Answer: 40-50 mm
#40. What is the recommended size of waste water pipe for drinking fountain?
A 36 mm
B 28 mm
C 32 mm
D 40 mm
Answer: 32 mm
Help your batchmates find the official result
Messenger