Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Code Db) – Page 3

#41. What is the number of fixture unit of floor drain for waste pipe?
A 1
B 2
C 3
D 4
Answer: 2
#42. Number of fixture unit of lavatory for waste pipe?
A 1
B 2
C 3
D 4
Answer: 1
#43. Number of fixture unit of urinal for waste pipe?
A 2
B 4
C 6
D 8
Answer: 6
#44. Support or anchorage of piping shall not exceed an interval of?
A 10 ft
B 12 ft
C 8 ft
D 4 ft
Answer: 10 ft
#45. The water demand for shower head is:
A 7.5 gpm
B 12 gpm
C 15 gpm
D 5 gpm
Answer: 15 gpm
#46. Expansion joints shall be acceptable except in piping for:
A Cold water
B Steam
C Hot water
D Vents
Answer: Vents
#47. Sizes of vertical and horizontal drainage pipe shall be determined from?
A Type of building
B Number of bathroom installed
C Location of fixtures
D Total fixture units
Answer: Total fixture units
#48. The minimum allowable size of any building drain, horizontal branch, vertical soil or waste stack serving one or more water closets shall be:
A 4 inches
B 2 inches
C 4.5 inches
D 3 inches
Answer: 4 inches
#49. The air pressure test for any threaded (low pressure) gas piping system shall be at least
A 15 ft for 15 mins
B 10 ft for 15 mins
C 10 psi for 15 mins
D 15 psi for 15 mins
Answer: 10 psi for 15 mins
#50. An electrically or mechanically operated device used to elevate sewage and liquid waste from a lower level to a point of discharge into a sewer or other disposal system.
A Ejector
B Compressor
C Ram
D Hand pump
Answer: Ejector
#51. The force required to move water inside the pipe is called
A Force
B Velocity
C Pressure
D Friction
Answer: Pressure
#52. The measure of inertia forces to viscous forces, which sometimes describe whether it is turbulent or laminar flow is
A Moody number
B Froude number
C Reynolds number
D Weber number
Answer: Reynolds number
#53. A joint made by firmly packing with oakum and filled with molten lead to a depth of not less than one inch is for
A Steel pipe
B Plastic pipe
C Cast iron bell and spigot soil pipe
D Cast iron no hub pipe
Answer: Cast iron bell and spigot soil pipe
#54. The minimum slope of 3” horizontal pipe shall not be less than;
A ¾ inch per foot
B ¼ inch per foot
C 1 inch per foot
D ½ inch per foot
Answer: ¼ inch per foot
#55. What pressure is required to test water supply system?
A 100% of used water pressure
B 250% of used water pressure
C 150% of used water pressure
D 200% of used water pressure
Answer: 150% of used water pressure
#56. A vertical vent that is continuation of drain to which it connects is a
A Circuit vent
B Relief vent
C Branch vent
D Continuous vent
Answer: Continuous vent
#57. A stack as defined in the code as _______________
A Horizontal main
B The main vent
C The vertical main soil, waste or vent piping
D Any vertical vent
Answer: The vertical main soil, waste or vent piping
#58. All water supply, drainage venting system and all fixtures and their traps complete with their connection
A Sanitary system
B Sewer system
C Plumbing system
D Piping system
Answer: Plumbing system
#59. Request for inspection by master plumber to the administrative authority are required to be made at least before the work to be tested.
A 1 working day
B 8 working days
C 3 working days
D 12 working days
Answer: 3 working days
#60. A drain connecting compartments of a certain fixture to its trap is called
A Combination waste and vent
B Continuous waste
C Indirect waste
D Special waste
Answer: Indirect waste
Help your batchmates find the official result
Messenger