Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Code Db) – Page 4

#61. The minimum pressure that should be maintained for fixtures containing flush tank supplies shall be _____
A 0.434 psi
B 15 psi
C 8 psi
D 4.34 psi
Answer: 8 psi
#62. The static water pressure at the water meter is 80 psi, at the outlet 100 ft above the meter, the static water pressure is approximately ____________
A 120 psi
B 60 psi
C 80 psi
D 35 psi
Answer: 35 psi
#63. It is a receptacle attached to the plumbing system other than a trap in which waste or waste maybe collected or retained for a ultimate discharge into plumbing system
A Container
B Fixture
C Cesspool
D Tank
Answer: Cesspool
#64. The acceptable fitting to be used when connecting horizontal drain line with another drain line is/are _________.
A Coupling
B Cross tee
C Combination Y and 1/8 bend
D Sanitary tee
Answer: Combination Y and 1/8 bend
#65. A water system containing a water heater will require a _______________
A Check valve
B Pressure relief valve
C Mixing valve
D Heat water return line
Answer: Mixing valve
#66. What is the minimum size of water supply pipe for flush valve?
A 2 inches
B ½ inch
C ¾ inch
D 1 inch
Answer: 1 inch
#67. When was the National Plumbing Code of the Philippines approved?
A January 18, 1956
B June 18, 1955
C June 18, 1954
D January 28, 1959
Answer: January 28, 1959
#68. Its the part of the plumbing system extending from a point 4 or 5 feet from the inner face of the foundation wall of the building to the junction with another sewer.
A Sewer pipe
B Sanitary sewer
C House sewer
D Storm sewer
Answer: House sewer
#69. Fixture connections between drainage pipes and water closets shall be made with
A Flanges
B Hot poured compound
C Unions
D Expansion joints
Answer: Flanges
#70. Total number of water closets on a 3 inch stack.
A 2
B 3
C 4
D 6
Answer: 6
#71. Total number of water closets on a 3 inch stack.
A 2
B 3
C 4
D 6
Answer: 6
#72. The maximum distance between trap and vent.
A 6 ft
B 5 ft
C 7 ft
D 9 ft
Answer: 6 ft
#73. The minimum size of clean-out allowed to serve a 4” drain line is
A 4 inches
B 3 inches
C 2 inches
D 3 ½ inches
Answer: 3 ½ inches
#74. The distance between a water heater and union on the water lines shall not be more than _____________
A 24 inches
B 6 inches
C 18 inches
D 12 inches
Answer: 12 inches
#75. The minimum quantity of water for flushing urinals.
A 5 gallons
B 7 gallons
C 1 gallon
D 4 gallons
Answer: 1 gallon
#76. Urinal shall not be closer to _____meter center to center distance
A 0.40
B 0.50
C 0.75
D 0.60
Answer: 0.60
#77. What should be the color of a potable water supply pipe?
A silver
B orange
C Blue
D White
Answer: Blue
#78. The vertical distance between the dip and the rim.
A Water seal
B Seal
C Deep seal
D Seal trap
Answer: Seal trap
#79. Pipe flange that is not drilled for bolt holes
A Blind drill
B Point drill
C Blank drill
D Split drill
Answer: Blank drill
#80. Another term for interceptor
A Calorifier
B Basin
C Clarifier
D Calorimeter
Answer: Clarifier
Help your batchmates find the official result
Messenger