Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Code Db) – Page 5

#81. Calked on the closet rings shall be designed to be ____tight.
A Gas and water
B Air
C Gas
D water
Answer: Gas and water
#82. The _____________, or most well known to be the Code on Sanitation, was promulgated by the late President Ferdinand Marcos on December 23, 1975.
A Presidential Decree No. 865
B Presidential Decree No. 846
C Presidential Decree No. 864
D Presidential Decree No. 856
Answer: Presidential Decree No. 856
#83. Water pipe joints shall be installed not less than ____meters away from sewer line
A 2
B 3
C 4
D 5
Answer: 3
#84. When was the first approved which inclusion of “asbestos cement pipe” as an approved material.
A November 21, 1985
B October 23, 1986
C September 21, 1988
D November 28, 1967
Answer: November 28, 1967
#85. During the ___________ century Filipino plumbers were assigned the task of maintaining, repairing/remodeling plumbing system in all towns, churches and government buildings during.
A 17th -19th
B 19th -20th
C 18th -19th
D 20th -21st
Answer: 18th -19th
#86. Before Martial Law, Republic Act No. 6541 known as the?
A Plumbing Code of the Philippines
B Sanitation Code of the Philippines
C Fire Code of the Philippines
D Building Code of the Philippines
Answer: Building Code of the Philippines
#87. On the history of plumbing practice. He is the Governor General who issued letter of instruction on proper waste disposal when epidemics like cholera, leprosy and other contagious disease engulfed in the Philippines.
A General Thomas
B General McDonalds
C General Harrison
D General Thorns
Answer: General Harrison
#88. The NAMPAP President who spearheaded the updating of the RNPCP in 1996.
A Teodoro pastor
B Fortunato H. Amosco
C Jamie M. Cabase
D Hemogenes Pobre
Answer: Jamie M. Cabase
#89. When was the NAMPAP organized and had it registered with the Securities and Exchange Commission?
A 1934
B 1956
C 1937
D 1935
Answer: 1935
#90. Known as “Plumbing Law of the Philippines” was signed by President Ramon Magsaysay in June 18, 1955.
A R.A 1374
B R.A 9514
C R.A 1060
D R.A 1378
Answer: R.A 1378
#91. Who was the president of the Philippines who initially signed the Plumbing Law of the Philippines.
A President Ferndinand Marcos
B President Ramon Magsaysay
C President Diosdado P. Macapagal
D President Fidel Ramos
Answer: President Ramon Magsaysay
#92. When was the National Plumbing Code of the Philippines promulgated and approved?
A June 18, 1955
B December 21, 1999
C January 28 , 1959
D February 14, 1959
Answer: January 28 , 1959
#93. Plumbing Engineering was first introduced to what School or University?
A University of Manila
B University of the Philippines
C Feati University
D De LaSalle University
Answer: Feati University
#94. City Ordinance No. 2411 known as the?
A Clean Water Act for the City of Manila
B Plumbing Code for the City of Manila
C Clean Air Act for the City of Manila
D National Drinking Water Standard for the City of Manila
Answer: Plumbing Code for the City of Manila
#95. An adequate ________ is one of the most important governances in modern and healthful human existence that involves air, water and food which is the basic necessities of life.
A Plumbing practice
B National Building Code
C Sanitary Code
D Plumbing Code
Answer: Plumbing Code
#96. Modern or state-of-the-art plumbing installation now require the close coordination of works among Master Plumbers, Architects and Engineers to come up with the most _______ and _______ plumbing installation.
A effective - aesthetically
B efficient - aesthetically
C sufficient - economical
D efficient - economical
Answer: efficient - economical
#97. All premises intended for human habitation, occupancy or use shall be provided with a supply of _______ and _______ water, neither connected with unsafe water supplies nor subject to hazards of backflow or back-siphonage.
A undisturbed - sufficient
B pure - wholesome
C safe - wholesome
D enough - colorless
Answer: pure - wholesome
#98. Plumbing shall be designed and adjusted to use the ________ quantity of water consistent with proper performance and cleaning
A ample
B maximum
C efficient
D minimum
Answer: minimum
#99. PEX tubing shall be installed not less than ___ from the water heater.
A 20"
B 10"
C 13"
D 18"
Answer: 18"
#100. Hot water piping system over ____ shall be provided with backflow preventer designed to operate without rendering any portion of the assembly inoperative.
A 40 oF
B 140 oF
C 114 oF
D 110 oF
Answer: 110 oF
Help your batchmates find the official result
Messenger