Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Practical Db) – Page 5

#81. What kind of pipe usually used as leaders in tall buildings?
A Cast iron pipe
B Copper pipe
C Wrought iron pipe
D Plastic pipe
Answer: Wrought iron pipe
#82. What will be the best kind of pipe for underground drains within the buildings?
A Cement pipe
B G.i pipe
C Cast iron pipe
D Copper pipe
Answer: Cast iron pipe
#83. The drainage system in the building should be designed, constructed and maintained as to guard against fouling, deposits of solids and clogging. What feature should be provided to make maintenance efficient and effective?
A Adequate water supplies
B Adequate vent pipes
C Adequate cleanouts
D Adequate water seal traps
Answer: Adequate cleanouts
#84. Why is rainwater leaders are often not included as part of the sanitary drainage system?
A Rainwater has no cleansing effect.
B Excessive rainwater hinders the treatment of the sewage
C Not to overload the sewerage system.
D Volume of water is unpredictable.
Answer: Excessive rainwater hinders the treatment of the sewage
#85. Which word does not apply to the plumbing system?
A Gas tight
B Water tight
C Air tight
D Smoke tight
Answer: Smoke tight
#86. What is the shape for the signage for the signage for women’s comfort room in order to aid visually impaired women readily determine whether a washroom is for men or women?
A Square
B Triangle
C Circle
D Rectangle
Answer: Circle
#87. A fire sprinkler head has a k-factor of 7.6. what is the flow rate at 15 psi?
A 24.3
B 57.1
C 29.4
D 41.3
Answer: 29.4
#88. All valves controlling the supply of a fire sprinkler system should be:
A Indicating
B Gate
C Labeling
D Insulating
Answer: Indicating
#89. Where practical, all pipes from fixtures shall be run in what direction with respect to the nearest wall or building line?
A Perpendicular
B Across
C Offset
D Parallel
Answer: Parallel
#90. By regulation, the minimum design pressure in distribution system is?
A 20 psi
B 40 psi
C 35 psi
D 30 psi
Answer: 30 psi
#91. Are there major difference between sewer and septic system in your home?
A One uses pressure and other uses gravity. d. None of the above
B The only difference is in type of pipe used.
C They are very similar.
D None of the above.
Answer: None of the above.
#92. They are very similar.
A none of these
B 1.88 m
C 1.98 m
D 1.78 m
Answer: 1.78 m
#93. What is the number one reason why pumps cavitate?
A Electric motor driving at an RPM that is too low
B Plugged suction strainer
C Low pressure
D Air leak in the suction line
Answer: Low pressure
#94. The most common hydraulic fluid is:
A none of these
B Mineral oil
C Synthetic fluid
D Water
Answer: Water
#95. The relief valve is a normally closed valve. The term “closed” means that is the power off condition the valve is:
A Non-adjustable
B Adjustable
C Open to flow
D Closed to flow
Answer: Closed to flow
#96. The effective thread length of a 3” diameter of screwed steel pipe is ___________________.
A 1 2/3 in
B 1 3/17 in
C 1 ½ in
D 1 1/4 in
Answer: 1 ½ in
#97. This is the term for a decorative metal trim shield or flange located underneath a faucet handle. It covers the hole in the wall or fixture as well as the faucet stem.
A Arm plate
B Fluer
C Dove tail
D Escutcheon
Answer: Escutcheon
#98. Plumbing systems shall be designed and adjusted to use the _____ quantity of water consistent with proper performance.
A Maximum
B Optimized
C Minimum
D Proper
Answer: Minimum
#99. The building supply pipe, the water distributing pipes and all fittings and appurtenances known as _____
A A potable water system
B A structure water system
C A water distributing system
D A water supply system
Answer: A water supply system
#100. In bending plastic pipe, what will be the practical material to be used to prevent fattening of the pipe?
A Soil
B Concrete
C Gravel
D Sand
Answer: Sand
Help your batchmates find the official result
Messenger