Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Set 4 of 6
← Previous
Next →
General Exams (Plum Practical Db) – Page 4
#61. What is the lead content in a brass fitting?
A
20%
B
25%
C
5%
D
15%
Show Answer
Answer:
5%
#62. A 25 mm diameter water pipe can carry water equivalent to how many 12 mm diameter water pipe?
A
3
B
4
C
5
D
6
Show Answer
Answer:
4
#63. The recommended fall per foot for a 4 in pipe and larger due to impractical depth is
A
½ in per foot
B
5/8 in per foot
C
1/8 in per foot
D
¼ in per foot
Show Answer
Answer:
1/8 in per foot
#64. The recommended fall per foot for a 3 in pipe and larger is _____
A
5/8 in per foot
B
¼ in per foot
C
1/8 in per foot
D
½ in per foot
Show Answer
Answer:
¼ in per foot
#65. In roughing-in for lavatory that is to have an 1-½ in drain, the distance between the fixture trap and the vent is not more than_____.
A
5’-0”
B
10’-0"
C
6’-0
D
3’-0”
Show Answer
Answer:
3’-0”
#66. What is the maximum depth of trench for subsurface drain tile where the soil is to satisfactory absorption?
A
4’-1"
B
1’-6”
C
2’-1
D
3’-0”
Show Answer
Answer:
2’-1
#67. Which type of fire line installation has become obsolete and is seldom used?
A
Automatic system
B
Dry standpipe
C
Wet standpipe
D
Wet standpipe and Siamese connection
Show Answer
Answer:
Dry standpipe
#68. Generally, what is the standard diameter of the standpipe for buildings two or three stories in height?
A
2 in
B
3 in.
C
4 in.
D
6 in.
Show Answer
Answer:
4 in.
#69. Generally, what is the standard diameter of the standpipe for buildings more than six stories in height?
A
2 in.
B
3 in.
C
4 in.
D
6 in.
Show Answer
Answer:
6 in.
#70. Why is a wet standpipe with Siamese connection considered most practical?
A
It is the specification of the fire department.
B
It is cheaper type of connection.
C
It is being served by the domestic water supply under constant pressure.
D
There is no need for the fire department pumper to used.
Show Answer
Answer:
It is being served by the domestic water supply under constant pressure.
#71. What is the disadvantage of the wet standpipe with Siamese connection?
A
The Siamese connection can obstruct the sidewalk.
B
The exposed Siamese connection and pipe can be subjected to vandalism.
C
The danger of contamination of the building water supply from the unknown source
D
The Siamese connection is expensive.
Show Answer
Answer:
The danger of contamination of the building water supply from the unknown source
#72. What is the most practical method of repairing or correcting leak of a plastic pip
A
Replace the pipe
B
Insert additional bigger pipe
C
Cut and insert coupling
D
Cut and provide bushing
Show Answer
Answer:
Cut and insert coupling
#73. Careful installation of the water supply distribution is essential. Which statement differs among the group?
A
Sufficient grade and proper alignment
B
Adequate size
C
Short offsets and unnecessary fittings
D
Careful installed connections
Show Answer
Answer:
Short offsets and unnecessary fittings
#74. Damage to property leaking points, trapped piping and water hammer in a water system are attributed to ____.
A
Poor planting
B
Poor materials
C
Poor design
D
Poor workmanship
Show Answer
Answer:
Poor workmanship
#75. In what ways must the water distribution system be suspended from the basement ceiling in large concrete buildings?
A
Using wooden plugs
B
Using lead pipings
C
Iron inserted on the tough floor sheating and slushed into the concrete slab
D
Using eye log bolts
Show Answer
Answer:
Iron inserted on the tough floor sheating and slushed into the concrete slab
#76. What is that it is not good practice to use a gate valve on a lawn sprinkler?
A
It is expensive.
B
It is hard to operate.
C
It will fail to close tightly.
D
It is bulky.
Show Answer
Answer:
It will fail to close tightly.
#77. Why must basement water supply must be properly graded and aligned?
A
To pitch the water lines to one low point.
B
It is convenient to provide a drum valve to make it possible to drain the entire water system.
C
To eliminate the danger of property damage.
D
All of the above
Show Answer
Answer:
It is convenient to provide a drum valve to make it possible to drain the entire water system.
#78. Where should gate valve be used?
A
At the midpoint between the corporation stop and the curb stop.
B
In between the main supply line and pump line.
C
After the water meter.
D
After the entrance of the street water main.
Show Answer
Answer:
In between the main supply line and pump line.
#79. What is the recommended distance above the flood level rim of a unit for a vacuum breaker to be installed?
A
4 in
B
6 in
C
8 in
D
10 in
Show Answer
Answer:
6 in
#80. In what instances that a mechanical drainage will be used?
A
The volume of sewage is excessive.
B
Pump or ejectors are readily available.
C
Drainage cannot be affected by gravity.
D
Building is provided with basements and subbasements.
Show Answer
Answer:
Drainage cannot be affected by gravity.
Previous
Next
Set 4 of 6
← Previous
Next →
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link
Continue studying
Keep reviewing
Choose your next study resource.
Practice Tests
→
Latest Reviewers
→
Exam Coverage
→
PDF Files
→
Exam Results
→