Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Practical Db) – Page 3

#41. A pipe vise is needed to?
A Retain melted lead in a joint
B Expands the ends of the lead pipe
C Straightened a tapered tap in a hole
D Keep pipe rigid for cutting
Answer: Keep pipe rigid for cutting
#42. In a certain plumbing installation, a lead pipe is being used. How do you usually join the lead pipe?
A Reaming the pipe ends
B Tapping the pipe ends
C Melting the pipe ends
D Threading the pipe ends
Answer: Melting the pipe ends
#43. What should be the maximum length of the ladder when fully extended of a an extension ladders?
A 70 feet
B 60 feet
C 40 feet
D 50 feet
Answer: 60 feet
#44. What will be the maximum water service pressure at the point where the building distribution system begins?
A 120 psi
B 90 psi
C 100 psi
D 80 psi
Answer: 80 psi
#45. What is usually the primary cause of troubles in excavating operations for water pipes?
A Inadequate drainage
B Underground utilities
C Lack of shoring
D Stagnant water
Answer: Lack of shoring
#46. What is the suitable gasket material for a flange union in oil lines?
A Rubber or asbestos sheet
B Rubber or asbestos composition
C Metallic or rubber composition
D Metallic
Answer: Metallic
#47. What is the suitable gasket material for flange union in cold water piping?
A Asbestos
B Metallic
C Leather
D Rubber
Answer: Rubber
#48. What is the suitable gasket material for flange union in gasoline conduction?
A Rubber or asbestos sheet
B Rubber or asbestos composition
C Metallic or rubber composition
D Metallic
Answer: Metallic
#49. What is the smallest plumbing fixture used as the basis in determining the fixture unit value?
A Kitchen sink
B Floor drain
C Lavatory or wash basin
D Water closet
Answer: Lavatory or wash basin
#50. As an experienced registered master plumber, what will be the ideal size of the P-trap that should be installed underground or embedded on a concrete slab?
A 250 mm
B 200 mm
C 100 mm
D 150 mm
Answer: 100 mm
#51. What condition must be satisfied for the water supply in building?
A fixtures should be vented to avoid siphonage or backflow
B the drainage pipe should be graded properly for downward gravity flow of water towards the discharge point
C Supply sufficient amount of water to each fixture and prevent backflow to avoid contamination
D fast removal of the waste with a minimum probability of leakage and stoppage of drain
Answer: fast removal of the waste with a minimum probability of leakage and stoppage of drain
#52. Each fixture in the plumbing system represents a certain demand for water, what is the water demand of the wall hydrant?
A 3 gp
B 5 gpm
C 8 gpm
D 9 gpm
Answer: 8 gpm
#53. Each fixture in the plumbing system represents a certain demand for water, what is the water demand of the bathtub faucet?
A 6 gpm
B 5 gpm
C 4 gpm
D 3 gpm
Answer: 4 gpm
#54. What is the water demand of a shower head?
A 6 gpm
B 4 gpm
C 8 gpm
D 5 gpm
Answer: 4 gpm
#55. What is the water demand of the sink faucet?
A 1 gpm
B 2 gpm
C 3 gpm
D 4 gpm
Answer: 3 gpm
#56. What is the name of that piece of pipe less than 12 inches in the length threaded on both sides?
A Short pipe
B Cut pipe
C Nipple
D Pipe
Answer: Nipple
#57. What do you call that short pipe whose thread at both ends meet?
A Long nipple
B Close nipple
C Short nipple
D Shoulder nipple
Answer: Close nipple
#58. What do you call that pipe whose thread at both ends leaves a small amount of space?
A Cut pipe
B Long pipe
C Stack
D Short pipe
Answer: Short pipe
#59. What is the minimum nominal diameter of a water service line pipe which will provide the building with water requirements during peak demands?
A ¼ inch
B ½ inch
C ¾ inch
D 1/3 inch
Answer: ¾ inch
#60. What is the tin content in a brass fitting?
A 25%
B 20%
C 5%
D 10%
Answer: 5%
Help your batchmates find the official result
Messenger