Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

General Exams (Plum Sanization Db) – Page 3

#41. Any such pipe or piping ____ mm or larger in diameter may have a slope of 10 mm / m or 1 % provided it is approved by Administrative Authority.
A 100 mm
B 104 mm
C 101 mm
D 102 mm
Answer: 102 mm
#42. Water pipes & fittings with a lead content that exceed ____ shall be prohibited & shall not be used in potable piping systems.
A 8%
B 9%
C 10%
D 7%
Answer: 8%
#43. The total number of sets of sanitary / plumbing plans required by the building official when applying for permit.
A 4
B 5
C 6
D 6
Answer: 6
#44. Sanitary or plumbing permit will be revoke if the project has been abandoned or suspended for __________ days.
A 100
B 220
C 120
D 60
Answer: 120
#45. It represents the quantity of water required to be supplied to every plumbing fixture.
A Fixture
B Fixture trap ft
C Fixture drain fd
D Fixture units
Answer: Fixture units
#46. What is the minimum air gap for effective openings not greater than 25 mm in diameter affected by walls?
A 2 times diameter of effective opening
B 4 times diameter of effective opening
C 3 times diameter of effective opening
D 5 times diameter of effective opening
Answer: 3 times diameter of effective opening
#47. The minimum air gap for over rim bath filters & other fixtures with effective openings not greater than 25 mm in diameter affected by walls.
A 79 mm
B 78 mm
C 76 mm
D 77 mm
Answer: 76 mm
#48. The minimum air gap for lavatories & other fixtures with effective openings not greater than 13 mm in diameter if not affected by wall.
A 22
B 23
C 25
D 24
Answer: 25
#49. What is the minimum air gap for over rim bath filters & other fixtures with effective openings not greater than 25 mm in diameter not affected by walls?
A 51 mm
B 52 mm
C 53 mm
D 54 mm
Answer: 51 mm
#50. The minimum air gap for sink, laundry trays, goosenecks bath faucets & other fixtures with effective openings not greater than 19 mm in diameter if not affected by wall.
A 45 mm
B 40 mm
C 39 mm
D 38 mm
Answer: 38 mm
#51. The minimum air gap for sinks, laundry trays, gooseneck bath faucets & other fixtures with effective openings not greater than 19 mm in diameter if affected by wall.
A 55 mm
B 56 mm
C 57 mm
D 58 mm
Answer: 57 mm
#52. The expiration of the permit for sanitary / plumbing will be expired after how many years from the date of issuance?
A 1
B 2
C 3
D 0.5
Answer: 1
#53. No urinal shall be set closer than ____ m center to center
A 0.70
B 0.65
C 0.50
D 0.60
Answer: 0.60
#54. To boost the water pressure of ho water, use ______________________.
A circulating pump
B elevated water tank
C gravity tank
D hydroelectric tank
Answer: circulating pump
#55. When silt and dirt is removed from water, the process is called ______________.
A sedimentation
B filtration
C siltation
D screening
Answer: filtration
#56. Plumbing signage for potable pipe (color code).
A Green with yellow letters
B Yellow with black letters
C Black with yellow letters
D Green with white letters
Answer: Green with white letters
#57. What is the minimum allowed uniform gauge pressure in the piping system if an air test shall be made?
A 15 psi
B 6 psi
C 20 psi
D 5 psi
Answer: 5 psi
#58. What is the minimum age requirement for an appointee to become a member of the Board of Master Plumbers?
A 18 y/o
B 25 y/o
C 30 y/o
D 50 y/o
Answer: 30 y/o
#59. Sleeves shall be provided to protect all piping through ________ walls
A concrete and wooden
B concrete and masonry
C floor and masonry
D floor and wooden
Answer: concrete and masonry
#60. Hardness is another problem for water distribution because of Presence of magnesium and calcium salts, which can cause clogging of pipes impaired laundry and cooking, which is the best solution for this?
A Aeration
B Filtration
C Sedimentation
D Boiling
Answer: Boiling
Help your batchmates find the official result
Messenger