Skip to content
ReviewersPH
☰
Menu
Practice Tests
Reviewers
LET
Exam Results
Coverage
PDF Downloads
Math Notes
Free Practice Tests
Education Exams (Educ English) – Page 5
Question
#80. Which is NOT and example of cultural story?
Choices:
A
The Good Earth ( P. S. Buck)
B
. The Parable of talents
C
Little Red Riding Hood
D
Aesop’s fables
Show Answer
Answer:
The Good Earth ( P. S. Buck)
Question
#81. Which is an example of spectacle in a stage a play?
Choices:
A
The set
B
The budget
C
The twist
D
The audience
Show Answer
Answer:
The set
Question
#82. Which of the following actors uses emotional memory?
Choices:
A
An actor who uses related incident to relive feelings
B
An actor who analyze character’s motivates to internalize
C
An actor who is understudy but performs better
D
An actor who is stereotyped for a dramatic role
Show Answer
Answer:
An actor who uses related incident to relive feelings
Question
#83. Which of the following ignored in color-blind having an intense argument
Choices:
A
Talent fees of veteran actors
B
Preference of director
C
Nationality of actors
D
Popularity of non-theater actors
Show Answer
Answer:
Nationality of actors
Question
#84. Which scene requires gaze on the part of actors?
Choices:
A
Antagonist delivering monologist
B
Protagonist having an intense argument
C
Witness seeing a crime
D
Lovers preparing for a kiss
Show Answer
Answer:
Lovers preparing for a kiss
Question
#85. Which is the study of literature through the oral performance of a speaker creates and recreates the meaning and mood of the selection?
Choices:
A
Oral Interpretation
B
Declamation
C
Poetry Interpretation
D
Public Speaking
Show Answer
Answer:
Oral Interpretation
Question
#86. Which pleasures in writing may relatives of deceased writers likely enjoy?
Choices:
A
Royalty
B
Readership
C
Self-Expression
D
Popularity
Show Answer
Answer:
Royalty
Question
#87. Which benefit of writing do bylines provide?
Choices:
A
Royalty
B
Readership
C
Self-Expression
D
Popularity
Show Answer
Answer:
Popularity
Question
#88. Which kind of journal did John Steinbeck jeep before publishing Grapes of Wrath?
Choices:
A
All aspect
B
Working
C
Idea
D
Common Place
Show Answer
Answer:
Working
Question
#89. Which figure of speech does a writer use when s/he describes his or her condition as horribly fine?
Choices:
A
Hyperbole
B
Oxymoron
C
Pun
D
Portmanteau
Show Answer
Answer:
Oxymoron
Question
#90. Which point of view is used in autobiography?
Choices:
A
First person
B
Second person
C
Third person
D
Stream of consciousness
Show Answer
Answer:
First person
Question
#91. Which is the correct news headline among the following?
Choices:
A
"I was there", 'said Santiago'
B
I was there said Santiago.
C
Santiago: "I was there"
D
Santiago: 'I was there'
Show Answer
Answer:
Santiago: 'I was there'
Question
#92. Which among the following is the least important to mention in a summary lead for sports?
Choices:
A
Winner
B
Score
C
Audience
D
Venue
Show Answer
Answer:
Audience
Question
#93. Which rule is followed is using quotations and paraphrases in news?
Choices:
A
Use either
B
Avoid them
C
Start with paraphrase
D
Alternate them
Show Answer
Answer:
Alternate them
Question
#94. Which is NOT true about editorial writing?
Choices:
A
It must be written by the editor-in-chief
B
It must be opinionated
C
It must be based on news
D
It must be short
Show Answer
Answer:
It must be written by the editor-in-chief
Question
#95. Which is beat among the following?
Choices:
A
Subhead
B
Space economy
C
Police Station
D
30-word introduction
Show Answer
Answer:
Police Station
Question
#96. What is the meaning of the underline phrase in the excerpt?” As of press time, the senator is abroad and has not issued a statement.”
Choices:
A
As of yesterday
B
As of now
C
After the writing of the article
D
Before the publication
Show Answer
Answer:
Before the publication
Question
#97. Which is NOT TRUE about quoted statement of people in articles?
Choices:
A
They must be paraphrased
B
They must be verbatim
C
There must be insertions for clarification in the event they are unclear
D
They must be corrected using brackets when there are grammatical error
Show Answer
Answer:
They must be paraphrased
Question
#98. Which is TRUE about editorial cartoons?
Choices:
A
They must not contain words
B
They must contain familiar symbolism
C
They must be related to the editorial
D
They must not contain words
Show Answer
Answer:
They must contain familiar symbolism
Question
#99. Which is a CORRECT photo overrun in journalism?
Choices:
A
Barrack Obama in black
B
Barrack Obama delivers his opening remarks last Sunday
C
Obama opens APEC in Malaysia Sunday
D
Obama shakes hands with APEC attendees.
Show Answer
Answer:
Obama opens APEC in Malaysia Sunday
Previous
Next
Helpful LET Resources
LET Coverage Guide
LET Latest TOS (2023)
Download LET Reviewers (PDF)
Share this result
Help your batchmates find the official result
f
Share on Facebook
M
Messenger
Copy link