Skip to content
ReviewersPH Free Practice Tests

Agriculture Exams (Agri Exed) – Page 3

#41. The use of indigenous resources and knowledge is a practice of
A Modern agriculture
B Conventional agriculture
C Sustainable agriculture
D Traditional Agriculture
Answer: Sustainable Agriculture
#42. The establishment of credit unions (Rural Bank of 1952) to provide production credit to the farmers took place under the term of President
A Manuel L. Quezon
B Manuel B. Roxas
C Elpidio Quirino
D Ramon Magsaysay
Answer: Elpidio Quirino
#43. The Medium-Term Agricultural Development Program was initiated by President
A Carlos P. Garcia
B Ferdinand Marcos
C Diosdado Macapagal
D Corazon C. Aquino
Answer: Carlos P. Garcia
#44. The comprehensive Agrarian Reform Program was a program of President
A Joseph Ejercito Estrada
B Ferdinand Marcos
C Corazon Aquino
D Diosdado Macapagal
Answer: Corazon C. Aquino
#45. The Masagana 99 was a program of President
A Joseph Ejercito Estrada
B Ferdinand Marcos
C Corazon Aquino
D Gloria Macapagal Arroyo
Answer: Ferdinand Marcos
#46. Who is the President of the Philippines, who believed that research would address fully our rice problem and could be the basis for comprehensive solution?
A Manuel L. Quezon
B Diosdado Macapagal
C Elpidio Quirino
D Ramon Magsaysay
Answer: Diosdado Macapagal
#47. A principle of sustainable agriculture which states that resources should be limited to what absolutely necessary is the principle of
A Efficiency
B Sufficiency
C Consistency
D Precaution
Answer: Sufficiency
#48. Teaching methods that cannot be improved by visual treatment are
A Telephone calls and radio programs
B Personal letter and visits
C Office calls and circular letters
D Get-acquainted and organizational visits
Answer: Telephone calls and radio programs
#49. Among the five senses, the most important for learning to take place are
A Touch and sight
B Touch and smell
C Sight and hearing
D Touch, smell and sight
Answer: Sight and hearing
#50. Any device which utilizes the sense of sight in order to improve communication is known as
A Primary visual
B Displayed visual
C Projected visual
D Visual aid
Answer: Visual aid
#51. The classification of visual is based on
A Learning needs
B Nature and use of visual materials
C Type of audience
D Methods of teaching
Answer: Nature and use of visual materials
#52. Primary Visuals Include
A Photographs including transparencies
B Specimen and drawings
C Forms, representatives, or reproduction of concepts or things
D Objects and models
Answer: Forms, representatives, or reproduction of concepts or things
#53. They are powerful “attention getters” and “ explainers” when used with news articles in newspapers and magazines.
A Objects
B Photographs
C Models
D Graphs
Answer: Photographs
#54. The story that a picture tells should refer to the
A Topic
B Title
C Content
D Caption in a newspaper
Answer: Content
#55. They are realistic replicas of real things.
A Objects
B Specimens
C Maps
D Models
Answer: Models
#56. They represent a class or group of objects.
A Pictures
B Specimens
C Maps
D Models
Answer: Specimens
#57. They are most useful with individual or group teaching methods.
A Objects and specimen
B Films
C Photographs
D Television
Answer: Objects and specimen
#58. They are flat representations of some portion of the earth’s surface.
A Graphic drawings
B Pictures
C Maps
D Posters
Answer: Maps
#59. They are information supplied in tabular form to show sequences and relationships.
A Charts
B Graphs
C Line graphs
D Statistical Tables
Answer: Charts
#60. They are the most accurate of all graphs
A Line graphs
B Bar graph
C Pie graph
D Pictorial graphs
Answer: Line graphs
Help your batchmates find the official result
Messenger